Ugrás a tartalomra
Pix/Seaq68

ENSZ: Duplázni kellene a környezetvédelmi kiadásokat 2025-ig

2022.12.02
12:55
Forrás
greendex.hu
Évente legalább 384 milliárd dollárt kellene költeni a világ ökoszisztémáinak védelmére és jobb kezelésére 2025-ig.

Ha ez nem valósul meg, akkor nem lesz hatékony a védekezés az éghajlatváltozás és a természeti erőforrások elvesztésével fenyegető veszélyek ellen, áll az ENSZ közleményében. Jelenleg évente nagyjából 154 milliárd dollárnyi összeget költ a világ a vizek, a föld, a levegő és a vadvilág védelmét célzó intézkedésekre. Ezt azonban jelentősen növelni kellene, állítják a szakemberek. A jövő héten kezdődő ENSZ biodiverzitás csúcstalálkozón a kanadai Montréalban a résztvevő országok a természet és az élővilág védelméről, illetve a biodiverzitás további csökkenésének megállításáról próbálnak majd megállapodni.

ENSZ
ökoszisztéma

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.