Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Enyhe lehűlés, utána kánikula

2022.08.12
12:48
2022.08.12
16:19
Forrás
Pannon RTV
Felhős, borús lesz az ég holnap Vajdaságban. Az előrejelzések szerint a délutáni órákban eshet az eső.

A csúcshőmérséklet 25 fok körül alakul, de a csapadékos területeken ennél hűvösebb lehet az idő. Vasárnap is hasonló időnk lesz. Néhol kialakulhat zápor, zivatar. A hőmérő higanyszála 17 és 25 fok között ingadozik majd.

Érkezik a lehűlés térségünkbe. A megszokott nyári 30 fok feletti hőmérsékletek helyett a hőmérő higanyszála nem emelkedik 25 fok fölé szombaton. A délutáni órákban megvastagodhat a felhőzet. Érdemes lesz magunkkal vinni az esernyőnket, mert az előrejelzések szerint zápor és zivatar is kialakulhat szombaton és vasárnap is.

Pannon RTV

Hétfőn ismét eléri egy melegfront Vajdaságot. Nem sokkal, de melegedni fog a levegő a térségünkben.

Kovács Géza, klímakutató: "A jövő héten felerősödik egy anticiklon, amelynek hatására a helyi tényezők fogják uralni a környezetet, illetve az erős UV-sugárzás, ami azt jelenti, hogy napról napra emelkedik a hőmérséklet. A hét derekára várható a hő hullámnak a csúcspontja. Csütörtökön akár 36-37 fok is lehet. Nagyon magas lesz a hőmérséklet."

A jövő hét második felében ismét érkezik a lehűlés. Az előrejelzések szerint bár napos lesz az ég, jóval alacsonyabb lesz a hőmérséklet.

időjárás
lehülés
hétvége

Most

13:01

Megáldották az idei termést Horgoson

Szentmisével és terményáldással ért véget Horgoson ma délelőtt a 32. Szüreti napok, a horgosi Havas Boldogasszony-plébániatemplomban. A termelők számára igazán lélekemelő élmény az ilyenkor megtartott istentisztelet.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.