Ugrás a tartalomra
Megérkezett a tartály
Pannon RTV / Dragosavac Viktor

Épül a bácskossuthfalvi új benzinkút

2019-03-20
14:18
2019-03-20
17:52
Forrás
Pannon RTV
A tervek szerint májusban már megnyithat a töltőállomás.
Építkezés

Megfelelő ütemben haladnak a bácskossuthfalvi új benzinkút munkálatai. Kislinder Gábor, Topolya polgármestere szerdán megtekintette a munkálatokat. Elmondta, az önkormányzat és a helyi közösség mindent megtett annak érdekében, hogy egy új üzemanyagtöltő-állomás épülhessen ki a településen. Az előző szolgáltató november elsején zárta be a falu központjában lévő benzinkutat.

Tartály

Megérkezett egy 60 ezer literes tartály az új bácskossuthfalvi benzinkútra, folyamatosan épül az új állomás. A helyieknek, a környékbeli települések lakosainak, továbbá a mezőgazdasági termelőknek is fontos az üzemanyag-ellátás. Banai László, Bácskossuthfalva: „Örülünk mindannyian, hogy lesz megint benzinkutunk és nem kell sehová se menni. Nagy szükségük van rá a környékbelieknek is.”

Munkások az építkezésen

A környéken mintegy 10 ezer hektár mezőgazdasági földterületet művelnek a gazdák. Másik benzinkút azonban 12-15 kilométeres körzeten belül nincs, így jól jön számukra az új állomás. Mivel a Bajmok-Bácsalmás határátkelő környékén forgalomnövekedés tapasztalható az elmúlt időszakban, így az új befektető perspektívát lát az új kút megnyitásában. Nedeljko Tutnjević, benzinkút-tulajdonos, Verbász: „0-tól 24 óráig dolgozik majd, lesz egy kisbolt is az állomáson, és ezt követően majd meglátjuk, hogy bővítjük-e, esetleg egy autómosóval vagy más szolgáltatásokkal, amelyek a helyieknek megfelelnek.”

A polgármester látogatója

A régi benzinkút bezárása után fontos volt, hogy megoldják a problémát - mondta Kislinder Gábor, Topolya polgármestere. Májusban nyílhat meg az új töltőállomás - tette hozzá. „Ez öt falu érdekeltsége és nem lehet az önkormányzatnak figyelmen kívül hagyni, hogy ne foglalkozzon vele. Attól a naptól, amikor bezárt a kút, mindenki megtett mindent annak érdekében, hogy ez megtörténjen.”

A benzinkút tulajdonosa elmondta, minimum hat munkást szeretne alkalmazni a bácskossuthfalvi töltőállomáson. Benzin, gázolaj és földgáz is kapható lesz - hangzott el az eseményen.

Bácskossuthfalva
benzinkút

Most

13:37, Frissítve: 13:45

Ünnepi kavalkád a piacon

A hagyomány szerint az ortodox nagypénteken egyedül a húsvéti előkészületek engedélyezettek, amit megérezhetett mindenki, aki kilátogatott ma a szabadkai Tejpiacra.
12:50, Frissítve: 13:34

Ünnepi ügyeletek

Munkaszüneti nap van ma Szerbiában az ortodox húsvéti ünnepek miatt. A közvállatok és intézmények többsége ügyeletet tart. Ez hétfőre is vonatkozik

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.