Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Érkezik egy kis felmelegedés

2022.09.23
07:39
2022.09.23
11:47
Forrás
Szerbiai RTV, RHMZ, idokep
Vajdaságban hűvös, ködös reggelre ébredhettünk a csillagászati ősz első napján.

Szeptember 23-ától, azaz mától számítják a csillagászati őszt, ami egészen a téli napfordulóig, december 22-ig tart.

Ma igazi őszies, ködös idővel kezdődött a nap, a kora reggeli órákban 5-6 fokot mérhettünk. A nappali csúcshőmérséklet 17-18 fok körül alakul. Éjszaka viszont újra hidegebb időre kell számítani, 6-7 fok várható. Helyenként gyengébb záporok is előfordulhatnak.

A hétvégére kissé megemelkednek ezek az értékek, szombaton a nappali órákban 22-23 fokra van kilátás, napos és felhős időszakok váltják majd egymást. Vasárnap egyes helyeken a 24-25 fokot is elérheti a hőmérséklet, azonban ezen a napon a legtöbb helyen jelentősebb csapadékra is kell számítani. 

Valamelyest melegebb őszre lehet számítani a sok éves átlaghoz képest - erről beszélt a szerb közmédiának Goran Mihajlović, a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet segédigazgatója. Szavai szerint az elmúlt napok lehűléséhez képest melegebb időszak következik 20-25 fokos csúcsokkal. Szombaton lehet talajmenti fagy, de utána a hajnalok is kicsit melegebbek lesznek. Legközelebb október első felében lehetnek majd mínusz értékek. Összességében az elkövetkező napokban nagyobb mennyiségű csapadékra nem kell számítani.

időjárás
meleg
ősz

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.