Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Érkezik a hó térségünkbe is?

2021.12.03
17:45
2021.12.03
20:04
Forrás
Pannon RTV
Kedden havazhat térségünkben - legalábbis a meteorológusok szerint. Szerbia délebbi részein már a hét elején kialakult egy komolyabb hótakaró, leginkább a hegyvidéken. Vidékünkön vasárnap fordul csapadékosabbra az időjárás.
Pannon RTV/illusztráció

November vége már havat hozott Szerbia hegyes vidékein. Kopaonik, Zlatibor, Požega, Kraljevo térségét is hótakaró lepte el az elmúlt napokban. A járművek csak lépésben tudtak haladni. A hó közlekedési fennakadásokat okozott.

Szabadkán nem havazott. Helyette borús, esős idő volt. A meteorológusok szerint viszont kedden már hószállingózás és havazás várható Vajdaság észak részein is

 

Pannon RTV

A hétvégén egyébként a csúcshőmérséklet elérheti a 7 fokot, éjszakánként viszont 0 fok alá csökken a hőmérséklet. A reggeli órákban csúszós utakra számíthatnak a gépjárművezetők, így óvatosságra intenek a szakemberek.

Az előrejelzések szerint kedden várható hó vidékünkön, leginkább szállingózás formájában.

Ami viszont mindenkit érdekel, az az, hogy milyen idő várható az előttünk álló ünnepeken.

Goran Mihajlović meteorológus: „Általánosságban elmondható, hogy decemberben a térségünkhöz és a térség éghajlati adottságaival összhangban hideg idő várható. A csapadék valahol 50-60 milliméter között lesz, ami szintén valahol az átlagos tartományon belül van. Havazásra is számítani kell. Az újévi időjárást viszont nehéz megjósolni. Az aznapi és az éjszakai idő iránt nagy az érdeklődés. 7-10 nappal december 31-e előtt tudunk valami pontosabbat mondani az időjárásról.”

Pannon RTV

Ami egyelőre biztosnak tűnik, az az, hogy az elkövetkező időszakban is bőven fel kell készülnünk a hajnali fagyokra. A jövő hét végén például -6 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Arra pedig, hogy lesz-e vajon hó karácsonykor vagy sem, térjünk vissza másfél-két hét múlva.

időjárás-előrejelzés
időjárás
havazás

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű