Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Érkezik a hó térségünkbe is?

2021.12.03
17:45
2021.12.03
20:04
Forrás
Pannon RTV
Kedden havazhat térségünkben - legalábbis a meteorológusok szerint. Szerbia délebbi részein már a hét elején kialakult egy komolyabb hótakaró, leginkább a hegyvidéken. Vidékünkön vasárnap fordul csapadékosabbra az időjárás.
Pannon RTV/illusztráció

November vége már havat hozott Szerbia hegyes vidékein. Kopaonik, Zlatibor, Požega, Kraljevo térségét is hótakaró lepte el az elmúlt napokban. A járművek csak lépésben tudtak haladni. A hó közlekedési fennakadásokat okozott.

Szabadkán nem havazott. Helyette borús, esős idő volt. A meteorológusok szerint viszont kedden már hószállingózás és havazás várható Vajdaság észak részein is

 

Pannon RTV

A hétvégén egyébként a csúcshőmérséklet elérheti a 7 fokot, éjszakánként viszont 0 fok alá csökken a hőmérséklet. A reggeli órákban csúszós utakra számíthatnak a gépjárművezetők, így óvatosságra intenek a szakemberek.

Az előrejelzések szerint kedden várható hó vidékünkön, leginkább szállingózás formájában.

Ami viszont mindenkit érdekel, az az, hogy milyen idő várható az előttünk álló ünnepeken.

Goran Mihajlović meteorológus: „Általánosságban elmondható, hogy decemberben a térségünkhöz és a térség éghajlati adottságaival összhangban hideg idő várható. A csapadék valahol 50-60 milliméter között lesz, ami szintén valahol az átlagos tartományon belül van. Havazásra is számítani kell. Az újévi időjárást viszont nehéz megjósolni. Az aznapi és az éjszakai idő iránt nagy az érdeklődés. 7-10 nappal december 31-e előtt tudunk valami pontosabbat mondani az időjárásról.”

Pannon RTV

Ami egyelőre biztosnak tűnik, az az, hogy az elkövetkező időszakban is bőven fel kell készülnünk a hajnali fagyokra. A jövő hét végén például -6 fokig is süllyedhet a hőmérséklet. Arra pedig, hogy lesz-e vajon hó karácsonykor vagy sem, térjünk vissza másfél-két hét múlva.

időjárás-előrejelzés
időjárás
havazás

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.