Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Érkezik a lehűlés térségünkbe

2022.05.16
17:20
2022.05.17
07:24
Forrás
Pannon RTV
A 30 fokos meleg napok után ma megérkezik a felfrissülést hozó csapadék.
Pannon RTV

A legtöbb helyen beborul az ég és változékony lesz az időjárás. Előfordulhatnak majd záporok, zivatarok, viharos széllel kísérve.

Pannon RTV

33 Celsius fokot mutatott a hőmérő higanyszála hétfőn a kora délutáni órákban a Palicsi-tó partján. A napok óta tartó nyári, meleg időjárás az elkövetkező napokban azonban elkerüli térségünket. Kedden ugyanis lehűlés várható.

Zivatarokkal érkezik a lehűlés a hajnali órákban. 5-6 fokot is süllyedhet a hőmérséklet. Több helyen borult lesz az ég és változékony lesz az időjárás. Kedden a legmelegebb órákban csupán 24 Celsius fok várható. A hűvös időjárás gyorsan átrobog térségünkön - mondta el Kovács Géza, klímakutató. Kedden, szerdán és csütörtökön az éjjeli órák is jóval hidegebbek lesznek az eddig megszokottnál: Csütörtökön a még nagyon friss hajnal akár 7 fokos hideg is lehet, tehát nagyon hideg lesz, de viszont nagy lesz a hőmérsékleti különbség és csütörtökön akár már 25 fok körüli értékek lehetnek. Majd pénteken tovább erősödik a nappali felmelegedés és akkor elég rossz lesz a közérzetünk, ugyanis arról van szó, hogy nagyon nagy lesz a differencia a reggeli 7-8 fokról akár 20 fokot is felmelegedhet a hőmérséklet. Mindegyik napon, tehát szerdától kezdve gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy napos lesz az idő.

időjárás
nyárias
lehűlés
csapadék

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.