Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Érkezik a nyár – a hétvégén akár 30 fokos hőség is lehet

2020-06-02
14:35
2020-06-02
15:08
Forrás
Pannon RTV
Azoknak, akiknek elegük van az elmúlt napok szeszélyes időjárásból, van egy jó híre a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézetnek. Szerdától stabilizálódik az idő térségünkben, szárazabb napok jönnek.

A hétvégén akár már 30 fok fölé is szökhet a hőmérő higanyszála. Holnap még elvétve előfordulhat zápor, zivatar térségünkben, és 20 fok körül alakul a csúcshőmérséklet. Csütörtökön már 25 fok lesz, és esőre nem kell számítani Vajdaság területén. A hosszútávú prognózis szerint komolyabb lehűlés már nem várható június folyamán, esős időszakok lehetnek, de úgy tűnik, hogy az időjárás lassan alkalmazkodik a meteorológiai nyár érkezéséhez.

Az idén lesznek meleg napok a nyár folyamán, de kánikula csak július közepétől lehet – közölte a szerbiai Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. A nyár száraz lesz, legfeljebb 2 fokkal haladhatja meg a hőmérséklet az átlagosat. Az előrejelzés szerint 30-tól legfeljebb 55 napos trópusi hőségre számíthatunk a nyári időszakban. Az igazi hőség csak július második felében érkezik Szerbiába, akkor a hőmérséklet meghaladja majd a 30 fokot. Az ősz eleje is meleg lesz, igazi vénasszonyok nyara várható. Ebben a hónapban, vagyis júniusban még változó időnk lesz. A napos és a felhős-esős időszakok váltogatják egymást.

időjárás
nyár
felmelegedés

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.