Ugrás a tartalomra
Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

És itt van egy újabb felbecsülhetetlen értékű brit kutatás

2022.09.22
18:54
2022.09.22
19:07
Forrás
MTI
Most a magzatok arckifejezését vizsgálták. Kiderült, hogy a kelkáposztára kétszer olyan gyakran fordult elő sírásra hasonlító grimasz, mint a sárgarépára. Jó lenne tudni, mennyi pénzt és időt fordítottak erre a mindannyiunk életet javító kutatásra.

Grimaszolnak a magzatok bizonyos ízekre egy tanulmány szerint. Első alkalommal vizsgálta meg egy brit kutatócsoport, milyen arckifejezéssel reagálnak a magzatok a különféle zöldségek ízére, és kimutatták, hogy a keserű kelkáposztára több esetben vágtak inkább síró grimaszt, mint az édes sárgarépára. A kutatók ultrahangfelvételeket tanulmányoztak, és azt tapasztalták, hogy a keserű kelkáposztás ízre reagálva kétszer olyan gyakran fordult elő sírásra hasonlító grimasz, mint a sárgarépás ízre - utóbbi egyébként nagyjából kétszer olyan gyakorisággal váltott ki nevetésre emlékeztető arckifejezést a magzatokból.

A vizsgálat alapján kimondható, hogy amikor a várandós nő még be sem fejezte az étkezést, a magzat máris érzi és észleli, hogy az anyja mit evett. Sőt, a várandós nő étrendje hatással lehet arra, hogy a gyerek később milyen ételeket kedvel.

magzat
brit kutatók

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.