Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Este újabb hidegfront éri el térségünket

2022.06.22
17:35
Forrás
Pannon RTV, RHMZ, idokep.hu
Ezért az elkövetkező napban mérséklődik majd a napi felmelegedés, 28-29 fokos csúcshőmérséklettel.
Pannon RTV

A tegnapinál némileg hűvösebb lesz a délután, 29 fokos csúcshőmérséklettel. Holnap csapadékos időre számíthatunk az előrejelzések szerint, a hét végére viszont felszakadozik a felhőzet, ismét 30 fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet.

Pannon RTV

Csütörtökön nagyobb eséllyel valószínű egy-egy zápor, zivatar. A hétvégére azonban visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet meghaladhatja a 35 fokot is. Június utolsó hetében kedd kivételével forró meleg nyári napokra számíthatunk. Kovács Géza klímakutató szerint a július csapadékmentesnek ígérkezik, forró, meleg nyár vár ránk.

Pannon RTV

Kovács Géza, klimatológus: „Júliusban, mint említettem kevesebb esőre van kilátás, az is inkább helyi jellegű zivatarok vagy záporok lesznek. Úgy tűnik, hogy talán augusztusban lesz remény, hogy a csapadék többlet lassan-lassan majdcsak lesz és akkor a szárazságot enyhítik ezek a záporok illetve zivatarok.”

időjárás
csapadék

Most

07:12, Frissítve: 07:23

Az Ian hurrikán elérte Floridát

Florida nyugati partvidékén minden idők egyik legsúlyosabb hurrikánjának érkezésére készültek szerdán, a vele járó áradásokra és jelentős károkra. Az amerikai állam 13 megyéjében kötelező kitelepítést rendeltek el, több százezer otthonban nincs áram.
18:30, Frissítve: 20:50

20 éves a Topolyai Múzeum

Az intézmény régészeti, helytörténeti, képzőművészeti tárlatoknak ad helyet, lehetőséget biztosít a korszerű tudományos kutatásokhoz, valamint számos programot szerveznek, amelyek minden korosztályt megszólítanak.
17:11

Ukrajna érvénytelennek tekinti a népszavazásokat

Ukrajna érvénytelennek tekinti a megszállt területeken az Oroszországhoz történő csatlakozásról szóló népszavazásokat, és továbbra is folytatja a megszállt területek felszabadítására vonatkozó erőfeszítéseit – közölte a kijevi külügyminisztérium.

Népszerű

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Megküzdöttek a Mohol legnagyobb parasztja címért

Látogatottságban és a résztvevők számát tekintve is rekordot döntött a 8. Moholi Parasztolimpia. Ilyenkor dől el, hogy kik a környék legnagyobb parasztjai, akik különböző mezőgazdasághoz köthető versenyszámokban mérettetik meg magukat.