Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Észszerű, teljesíthető fogadalmat tegyünk!

2021-01-02
12:39
2021-01-02
16:31
Forrás
Pannon RTV
Új év, új élet - mondogatják a legtöbben január elsejétől. Az új élet alatt az egészségesebb életmódra váltást is értik, amit általában szilveszter éjszaka fogadnak meg, azonban többen egy-két hónap múlva le is mondanak erről.

Gyakran abba a hibába esünk, hogy hirtelenjében, a hangulat hevében fogadunk meg olyan dolgokat szilveszterkor, aminek az eredménye általában az lesz, hogy nem tartjuk be őket. Mess Attilára, a Pannon RTV műsorvezetőjére ez nem jellemző, betartja a fogadalmait.

Mess Attila, műsorvezető, Pannon RTV: „Megfogadtam, hogy tök mindegy, hogy milyen év jön, nem fogok többé tologatni dolgokat. Szerintem azért nagyon fontos, hogy betartsuk ilyenkor ezeket, mert a magyar egyébként is ilyen panaszkultúrás, meg újjal mutogatós fajta, mindig más a probléma forrása, holott saját maga felé kellene fordulni. Szerintem ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy az ember önfegyelmet gyakoroljon.” Észszerű, teljesíthető fogadalmat tegyünk!

Pannon RTV/Csipak Edvin

Több statisztika szerint a legtöbb személy egészséggel kapcsolatos ígéretet tesz. A legnépszerűbb fogadalmak közé az edzés tartozik, amelyet a spórolás, majd az egészségesebb táplálkozás követ. Ötvös Attila megfogadta, idén vegetáriánus módra tér át, mivel így sokkal effektívebben tud dolgozni. A személyi edző azt is elmondta, januárban megnövekszik a forgalom, jóval többen kezdenek el edzeni.

Ötvös Attila, személyi edző: „Ez elszokott tartani egy-két hónapig a nagy átlagnál. Van, aki kitart és tartja, hozza az elhatározását, de valójában van egy hullám január környékén.”

Pannon RTV/Csipak Edvin

A szakértők szerint a leghatásosabb módja annak, hogy sikeresen betartjuk az újévi ígéretünket, ha egyszerre egy fogadalomra koncentrálunk, konkrét célt tűzünk ki magunk elé, és észszerű, teljesíthető fogadalmat teszünk.

Papp Ágota, pszichológus, Szabadka: „A fogadalom olyasmi, amire nyilván törekszünk, tehát elindítunk egy olyan aktivitást, ami arra felé irányul, hogy abban sikeresek legyünk. Van olyan, hogy néha részben sikerül teljesítenünk, azt gondolom, hogy ezt is értékelnünk kell. Tehát, amikor újabb számvetést, újabb évzárás jön, akkor érdemes átgondolni, hogy az újévi fogadalmakból mi sikerült, mi nem, mennyiben sikerült ez.”

A pszichológus szerint, ha valami nem sikerül, gondolkozzunk el, hogy ez valós célunk-e, kell-e ezen változtatnunk. Továbbá elmondta, fontos, hogy bízzunk magunkban, és siker esetén jutalmazzuk meg magunkat. Szükség is van erre a járvánnyal teli év után.

újév
szilveszter
fogadalmak
fogadalom
január
életmód
egészséges

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.