Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Etess, számlálj, nyerj!

2021.12.22
11:30
2021.12.22
13:10
Forrás
Pannon RTV
Madáretető és -számláló pályázatot hirdet a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület.

Munkájukat bárki segítheti, aki vállalja, hogy udvarában vagy erkélyén elhelyez egy madáretetőt, és rendszeresen eteti az arra szálló állatokat. A madarakat meg is kell figyelni, és feljegyzéseket kell róluk készíteni. A "jelentésünket" legkevesebb egyszer, maximum ötször kell elküldenünk.

A madarak azonosításához a Ptice na dlanu nevű ingyenes alkalmazást is letölthetjük. Nyerni több kategóriában is lehet: díjazzák azt az etetőtulajdonost, aki a legtöbb különböző fajtát csalogatja oda, azt, akinél a legtöbb egyed fordul meg, de van fotó- és rajzkategória is.

Az akció január 15-áig tart, az eredményeket 25-én teszik közzé a pticesrbije.rs oldalon, ahol a pályázattal kapcsolatos további részletek is megtalálhatók.

Az akció célja a madarak és a szakemberek segítése, emellett az, hogy a hétköznapi emberek jobban megismerjék környezetüket.

madáretető
számlálás
verseny
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.