Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Etess, számlálj, nyerj!

2021.12.22
11:30
2021.12.22
13:10
Forrás
Pannon RTV
Madáretető és -számláló pályázatot hirdet a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület.

Munkájukat bárki segítheti, aki vállalja, hogy udvarában vagy erkélyén elhelyez egy madáretetőt, és rendszeresen eteti az arra szálló állatokat. A madarakat meg is kell figyelni, és feljegyzéseket kell róluk készíteni. A "jelentésünket" legkevesebb egyszer, maximum ötször kell elküldenünk.

A madarak azonosításához a Ptice na dlanu nevű ingyenes alkalmazást is letölthetjük. Nyerni több kategóriában is lehet: díjazzák azt az etetőtulajdonost, aki a legtöbb különböző fajtát csalogatja oda, azt, akinél a legtöbb egyed fordul meg, de van fotó- és rajzkategória is.

Az akció január 15-áig tart, az eredményeket 25-én teszik közzé a pticesrbije.rs oldalon, ahol a pályázattal kapcsolatos további részletek is megtalálhatók.

Az akció célja a madarak és a szakemberek segítése, emellett az, hogy a hétköznapi emberek jobban megismerjék környezetüket.

madáretető
számlálás
verseny
Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület

Most

09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű