Ugrás a tartalomra
Pixabay/leestilltaolcom

Európa tíz legszennyezettebb városa közül öt a Balkánon van

2018-12-06
17:19
2018-12-06
17:28
Forrás
VajdaságMA
A tél beálltával a nyugat-balkáni országok szmogban fuldokolnak az idős járművek és a több ezer kémény által kibocsátott füst miatt, írja az AFP.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint Európa tíz legszennyezettebb városa közül öt a Balkánon van, ezek pedig a bosznia-hercegovinai Tuzla, a montenegrói Pljevlja, valamint a macedóniai Szkopje, Tetovo és Bitola.

Szerbiai települések nem kerültek fel erre a listára, de a környezetvédelmi ügynökség adatai szerint Szerbiában Niš és Valjevo a két legszennyezettebb város.

A WHO szerint 2010-ben a légszennyezés több mint 36 ezer ember halálát okozta a Nyugat-Balkánon.

szmog
Balkán

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 19:30

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.