Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Európán átívelő közös testnevelés órát tartottak

2021.06.11
14:02
2021.06.11
15:50
Forrás
Pannon RTV
Több vajdasági település is csatlakozott a DigitalTesiLive! elnevezésű, kontinensen átívelő közös testnevelés óra projekthez.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szervezők célja a testnevelés óra digitális szakmódszertanának népszerűsítése. A programhoz az adai Cseh Károly Általános Iskola is csatlakozott. A kosárlabdát, a kézilabdát és a labdarúgást népszerűsítő tanórák közül is választhattak a diákok.

Az online oktatás időszakát követően a fiatalok nehezen tértek vissza a fizikai aktivitáshoz - mondta Kiss Sándor. Az adai általános iskola tanára szerint, újra rá kell ébreszteni őket a mozgás fontosságára.

Kiss Sándor, testnevelő tanár, Cseh Károly Általános Iskola, Ada: „Amikor visszajöttek az iskolába látszódott, hogy a sportolók is, akik aktív sportot űznek, még nekik is mozgáshiányuk van. Próbálom rávenni őket, hogy bármilyen sportra járjanak, mert az utcán nem játszanak. Így legyen az kézilabda, futball, karate, bármi, csak valamit csináljanak heti három-négy alkalommal.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A projekt a magyarországi Digitális Jólét Program gondozásában a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével valósult meg.

Tóbiás József, elnök, KKT, Ada: „Ezzel szeretnénk felhívni a figyelmet a testmozgásra, annak fontosságára a gyermekek számára, hiszen a gyermek pszichofizikai állapotára óriási hatással van a sport, illetve a későbbiekben a felnőttkori egészségi állapotukat is meghatározhatja.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ada a térség a kézilabda sport fellegvárának számít, így a helyi diákok az online kézilabda edzésen vettek részt.

Maksó Éva, igazgató, Cseh Károly Általános Iskola, Ada: „8 fiú és 8 lány vesz részt ezen az online órán. Nagyon fontos, hogy határokat átívelő, légiessé tevő digitális programban mi részt vehetünk. Egyrészt a mozgást tudjuk így népszerűsíteni és fejleszteni a gyerekeknél, másrészt az összetartozás érzése nagyon fontos.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az adai az általános iskola mellett, a bezdáni Testvériség-egység Általános Iskola és a topolyai Csáki Lajos Általános Iskola diákjai is csatlakoztak online formában az eseményhez.

Ada
Cseh Károly Általános Iskola
Maksó Éva
testedzés
torna

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.