Ugrás a tartalomra
sok motor
Pannon RTV

Évadnyitó Motofest Újvidéken

2018-05-26
18:00
2018-05-27
16:14
Forrás
Pannon RTV
Csaknem ezer motoros vonult végig szombaton Újvidék utcáin. Az NS Riders Motoros Klub 25. alkalommal tartotta meg az évadnyitó Motofestet. Az ideit a városi Vöröskereszttel együtt szervezték meg.

Az esemény fő témája a baleset megelőzés és az életmentés volt. A kétnapos rendezvényen Vajdaság szinte minden motoros klubja jelen volt.

motorosok

Egymást érték a motorok az újvidéki szabadtéri medenceközpont bejáratánál. A negyed évszázados múltra visszatekintő Motofestet ezúttal új helyszínen szervezték meg. Kul Péter, Patriots Motoros Klub, Temerin: „Ez egy külön meglepetés számomra, mert itt, Újvidéken volt már egy pár helyen, de nem nagyon tetszettek, mondjuk rá ott a Naftagasnál volt egy-kétszer, nem tetszett. No, ez egy olyan rendesebb helyszín, ahova szeretnék továbbra is jönni.”

egy motoros

A délutáni felvonuláson csaknem ezer motoros rótta a város utcáit. Az erőteljes versenymotorok mellett a kisebb robogókat és a komoly túragépeket is bemutatták. Egyesek a sebességet, mások viszont az erőt szeretik. De természetesen sokan vannak olyanok is, akik a fantasztikus hangulat miatt érkeztek Újvidékre.

A sörös hordó tologatás csak egyike volt azoknak a játékoknak, amelyeket a vállalkozó szelleműek kipróbálhattak. A közhiedelemmel ellentétben azonban a motoros találkozók nem csak a szórakozásról szólnak. Az idei fesztiválon a Vöröskereszt aktivistái életmentő gyakorlatokat mutattak be a látogatóknak.

vöröskereszt aktivistái

Az NS Riders klub tagjai fontosnak tartják, hogy oktató jellegű programokat is szervezzenek. Branko Kovačević, elnök, NS Riders Motoros Klub, Újvidék: „Nekünk nem volt kitől tanulnunk, a saját hibáinkból tanultunk, de most már van kitől elsajátítani a motorozás lényegét, hogy mennyire fontos a felszerelés és a felelős közlekedés. A cél, hogy minél kevesebb szerencsétlenség történjen, ugyanis az utakon mi vagyunk a legveszélyeztetettebb csoport.”

A szombati programokat és koncerteket követően az idénynyitó motoros találkozó vasárnap reggel sátorbontással zárult.

Újvidék
motoros
NS Riders
Motofest

Most

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.