Ugrás a tartalomra
sok motor
Pannon RTV

Évadnyitó Motofest Újvidéken

2018-05-26
18:00
2018-05-27
16:14
Forrás
Pannon RTV
Csaknem ezer motoros vonult végig szombaton Újvidék utcáin. Az NS Riders Motoros Klub 25. alkalommal tartotta meg az évadnyitó Motofestet. Az ideit a városi Vöröskereszttel együtt szervezték meg.

Az esemény fő témája a baleset megelőzés és az életmentés volt. A kétnapos rendezvényen Vajdaság szinte minden motoros klubja jelen volt.

motorosok

Egymást érték a motorok az újvidéki szabadtéri medenceközpont bejáratánál. A negyed évszázados múltra visszatekintő Motofestet ezúttal új helyszínen szervezték meg. Kul Péter, Patriots Motoros Klub, Temerin: „Ez egy külön meglepetés számomra, mert itt, Újvidéken volt már egy pár helyen, de nem nagyon tetszettek, mondjuk rá ott a Naftagasnál volt egy-kétszer, nem tetszett. No, ez egy olyan rendesebb helyszín, ahova szeretnék továbbra is jönni.”

egy motoros

A délutáni felvonuláson csaknem ezer motoros rótta a város utcáit. Az erőteljes versenymotorok mellett a kisebb robogókat és a komoly túragépeket is bemutatták. Egyesek a sebességet, mások viszont az erőt szeretik. De természetesen sokan vannak olyanok is, akik a fantasztikus hangulat miatt érkeztek Újvidékre.

A sörös hordó tologatás csak egyike volt azoknak a játékoknak, amelyeket a vállalkozó szelleműek kipróbálhattak. A közhiedelemmel ellentétben azonban a motoros találkozók nem csak a szórakozásról szólnak. Az idei fesztiválon a Vöröskereszt aktivistái életmentő gyakorlatokat mutattak be a látogatóknak.

vöröskereszt aktivistái

Az NS Riders klub tagjai fontosnak tartják, hogy oktató jellegű programokat is szervezzenek. Branko Kovačević, elnök, NS Riders Motoros Klub, Újvidék: „Nekünk nem volt kitől tanulnunk, a saját hibáinkból tanultunk, de most már van kitől elsajátítani a motorozás lényegét, hogy mennyire fontos a felszerelés és a felelős közlekedés. A cél, hogy minél kevesebb szerencsétlenség történjen, ugyanis az utakon mi vagyunk a legveszélyeztetettebb csoport.”

A szombati programokat és koncerteket követően az idénynyitó motoros találkozó vasárnap reggel sátorbontással zárult.

Újvidék
motoros
NS Riders
Motofest

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.
16:27, Frissítve: 19:00

Döntetlent játszott Dánia és Ausztrália

1:1-es döntetlen született a Dánia-Ausztrália összecsapáson az oroszországi labdarúgó világbajnokságon. Így a C csoportot Dánia vezeti négy ponttal, míg Ausztrália harmadik egy ponttal.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.

A boldogító igen

Ürményi Róbert, a Pannon RTV zentai stábjának munkatársa ma örök hűséget fogadott párjának, Szabó Rékának.