Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Évadnyitót tartott a Népkör, a Cortex Klub és a Malomfesztivál

2019-01-19
08:46
2019-01-19
17:04
Forrás
Pannon RTV
Új rendezvénnyel indítottak a vajdasági népszerű fesztiválok szervezői. Először tartott közös évnyitó bulit a Népkör, a Cortex Klub és a Malomfesztivál Szabadkán péntek este a Népkörben.

Közös bulizásra hívták a vajdasági fiatalokat pénteken este a Népkörbe. Az est vendégegyüttesének fellépését megelőzően és követően Dj AADM szolgáltatta a zenét. Kabai Sztella, a Cortex Klub résztulajdonosa szerint ez a rendezvény jó alkalom arra, hogy összehozza a magyar fiatalokat.

Kabai Sztella, társtulajdonos, Cortex Klub: „Nagyon örülök, mert rengeteg ismerős arc van itt, akik általában Cortex törzsvendégek, akik ott szokták a mindennapjaikat elkávézgatni vagy szórakozni.”

A Magyar Vista Social Club volt, akik arra tettek kísérletet, hogy a könnyűzenét, valamint a népzenét egy szerves egésszé alakítsák a színpadon.

Németh Ferenc, énekes, Magyar Vista Social Club: „Minden zene népzene alapú, lehet, hogy öt-hat visszacsatoláson keresztül, de mindegyik onnan indul el. Ezért csináltuk meg ezt a furcsaságot, amit hívhatunk világzenének, bár az nem jelent semmit.”

Két fesztivál vezetősége, a Népkör és egy művészkocsma tulajdonosa fogott össze az év első hivatalos nyitóbulijának megszervezéséhez.

Bodrogi Béla, főtitkár, Népkör: „Mindenki mindent megtett a saját részéről, a saját szakágán, a saját ismerősei között, és én remélem, hogy ez egy jól sikerült rendezvény, vagy ahogy a fiatalok szokták mondani, jó buli lesz.

A kezdeményezés remek, és a rendezvény tényleg színvonalas volt, fesztiválbérleteket is lehetett nyerni, de sajnos a nívós program ellenére sem telt meg a Népkör nagyterme.

Népkör
Cortex Klub
Malomfesztivál
Szabadka

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.