Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Exkluzív interjú a világhírű filmsztárral

2019-12-10
08:52
2019-12-10
17:28
Forrás
Szabadkai Magyar Rádió
Egy filmfesztivál létrehozásáról tárgyalt Zomborban a legendás amerikai filmcsillag John Savage - erről is beszélt a Szabadkai Magyar Rádiónak adott exkluzív telefoninterjújában a mozisztár.

Elmondta, hogy amennyiben megvalósulna a szemle, ő lenne a védnöke. Ahogy már arról beszámoltunk, az 1979-es Miloš Forman által rendezett Hair című musical főszereplője a film klasszikus színpadi változatának újvidéki bemutatójára is ellátogatott a múlt héten. A telefoninterjúban mesélt arról is, hogy elvarázsolta az Ifjúsági Színházban játszott produkció. Kiemelte: néha elő kell venni az ilyen örök érvényű történeteket, hogy az új generációk is bátorságot meríthessek belőle. Elbűvölte fiatal kollégáinak játéka és elérzékenyülve nézte a darabot, mert mint mondta eszébe jutott az, hogy az alapművet négy évtizede mutatták be a filmszínházak.

„Nagyon sok érv szól amellett, hogy bemutassuk ezt újra meg újra, olyan országokban mint Szerbia vagy Amerika. Fellelhető itt a bátorság szelleme. Amikor látod együtt énekelni a gyerekeket, a különböző származású, hátterű embereket, akkor az jótékony hatással van a lélekre.”

A mozisztárral készült teljes interjút karácsonykor hallhatják a Szabadkai Magyar Rádióban.

John Savage
Hair
filmsztár
interjú
Szabadkai Magyar Rádió

Most

13:13, Frissítve: 16:08

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.