Ugrás a tartalomra

Extrém erős UV-B sugárzásra figyelmeztetnek

2022.06.18
13:26
2022.06.18
16:29
Forrás
MTI, RHMZ
A holnapi extrém UV-B sugárzás veszélye miatt figyelmeztetnek a szakemberek.

Holnap szinte zavartalan napsütés várható, és tovább melegszik a levegő is. Beköszönt az igazi strandidő 30 fok körüli maximumokkal.

Hétfőn hőség lesz: 29 és 35 fok között mozoghat a hőmérő higanyszála.

Ilyenkor normál bőrtípus esetén már 15-20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Fontos, hogy ilyenkor mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, 11 és 15 óra között kerülje a napozást. Vállat takaró póló, szalmakalap, fényvédő krém használata mindenképpen javasolt.

Kedden mérséklődik a hőmérséklet, 27-29 fok ígérkezik.

UV-B
figyelmeztetés
időjárás

Most

18:42, Frissítve: 19:41

Lázár János Óbecsén zárta vajdasági körútját

Óbecsén a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben tartott délután lakossági fórumot a Vajdasági Magyar Szövetség. Az eseményen jelen volt Lázár János magyar építési és közlekedési miniszter is, aki a Tisza-parti városban zárta vajdasági körútját.
16:55, Frissítve: 19:06

Birkózóiskola nyílt Pacséron

Nagy volt az érdeklődés a helyi iskola diákjai részéről. A Vajdasági Birkózóakadémia berkeiben a pacsérival egyben már kilenc klub nyílt, de folytatni fogják a tagtoborzást és a birkózóiskolák nyitását.

Népszerű

Két új pályázat jelent meg a Prosperitatinál

Folytatódik a Prosperitati Alapítvány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, két új pályázat jelent meg a mezőgazdasági termelők és a vállalkozók számára, 2-2 milliárd forintos keretösszeggel. Pályázni december 5-től lehet.

Kerülje el ezt a kereszteződést Szabadkán

Újabb ideiglenes útlezárás várható Szabadkán. A Belgrád-Budapest vasútvonal kiépítése miatt november 25-étől, vagyis szombattól tíz napon át zárva lesz a Makszim Gorkij, a Jovan Mikić, a Papp Pál és a Szegedi út kereszteződése.