Ugrás a tartalomra
Pixabay / Pfüderi

Ez az igazi afrikai élmény - az orrszarvú megkergette a turistákat

2023.03.30
13:12
2023.03.30
13:19
Forrás
hirado.hu
Váratlan fordulatot vett a szafaritúra, amikor egy dühös orrszarvú rátámadt egy turistákkal teli autóra. Az eset a dél-afrikai Nagy Kruger Nemzeti Parkban történt.

Hirtelen, a semmiből rontott az orrszarvú a turistákra és agresszívan üldözni kezdte őket. Az állat több mint egy kilométeren keresztül követte a dzsipet, miközben a sofőr próbált a lehető leggyorsabban haladni a sáros utakon – írja a hirado.hu az NDTV cikkére hivatkozva. „Ez a viselkedés határozottan nem normális, az idegenvezetőnk azt mondta, pályafutása alatt, mindössze öt alkalommal támadta meg őket vadállat. Abszolút őrült nap volt  a természetben, de egyben emlékeztető arra, hogy mi csak vendégek vagyunk ezeknek az állatoknak az otthonában és területén” – írta egy, a támadás idején az autón tartózkodó nő közösségi média oldalán.

A sofőr és az idegenvezető tapasztalatának és lélekjelenlétének köszönhetően senki nem sérült meg.

orrszarvú
turizmus

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű