Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Fafaragás, rovásírás az óbecsei gyerekeknek a Than Emlékházban

2022.05.26
10:42
2022.05.26
16:46
Forrás
Pannon RTV
Fafaragással egybekötött műhelymunkát tartottak Óbecsén a Than Fivérek Értelmiségi Kör szervezésében. A diákok szerda délután nem csak a fafaragáshoz szükséges szerszámokkal ismerkedhettek meg, hanem a rovásírás alapjaiba is beavatták őket.

Kopácsolástól volt hangos szerda délután az óbecsei Than Emlékház kiállítóterme: diákok vésték a fát. Az ötödikes Nagy Lóránd nem először vett részt egy ilyen fafaragással egybekötött rovásírás-műhelyen.

„Én előtte is tanultam a rovásírást, nagyon megfogott a magyarok régi írásmódja. Nekem ez nagyon tetszett, ezért úgy döntöttem, hogy idén is eljövök.”

Pannon RTV/Rácz László

A résztvevők bunkókat, szorítókat és vésőket is forgattak a kezükben. Deli Krisztián a nevét írta le rovásírással.

A foglalkozást Fülöp Attila fafaragó, az Ars in Ligno Fafaragó Egyesület elnöke vezette, aki már több éve oktatja a gyerekeket.

„A gyerekek, ahogy látom, érdeklődnek eziránt, szeretik csinálni és nagyon ügyesek is. Általában több alapanyagot kell hozni, mint amit én gondolok, mert vannak gyerekek, akik több munkát el tudnak végezni az az idő alatt, amit az oktatásra szántunk.”

A Than Emlékház szervezésében megvalósult foglalkozást a tartományi oktatási titkárság támogatta.

Óbecse
fafaragás
rovásírás
Than Fivérek Értelmiség Kör
Ars in Ligno
Fülöp Attila

Most

09:58, Frissítve: 11:36

Útlezárások több városban és településen

Újabb útlezárás van Szabadkán is, és várható az egész nap folyamán a gazdák elmondása szerint. Amennyiben időközben kedvező döntést hoznak az illetékesek, akkor felhagynak az útlezárással.
09:00

Kezdődik az egyezkedés a minimálbérről

Augusztus 15-től szeptember 15-ig van idejük megbeszélni a minimálbér emelésének mértékét a szakszervezeteknek és a munkáltatóknak. Ha addig nem születik döntés, a kormány fogja azt meghatározni.
07:10, Frissítve: 10:03

Összmagyar Egyetemista Tábor 2022

Háromszáz magyar egyetemista érkezik a Kárpát-medencéből és a nagyvilág diaszpóraközösségeiből a Rákóczi Szövetség egyetemistatáborába, Magyarországra. A Sátoraljaújhelyen megrendezésre kerülő táborban vajdasági diákok is képviseltetik magukat.

Népszerű