Ugrás a tartalomra
Készülnek a virágkötők
Pannon RTV

Falunapot ünnepel a hétvégén Tóthfalu

2019-06-22
15:44
2019-06-22
17:48
Forrás
Pannon RTV
110 éve szentelték fel a templomot a településen.

Megszervezték a Nemzetközi rózsa- és virágfesztivált, a virágkötészeti verseny mellett pedig a gyerekeknek rajzpályázatot is hirdettek, emellett lovaglással, kézműves kirakodóvásárral és ugrálóvárral is készültek.

Virágkompozíciók

Már délelőtt virágba borult Tóthfalu, ugyanis a virágkötészeti versenyre 37 amatőr és hivatásos virágkötő nevezett be, hogy rózsákból megpróbálják elkészíteni a nap legszebb csokrát. Muhi Zsuzsannáék csapata több kompozícióval is készült. Négyen érkeztek az oromi Zengő Kézműves Egyesületből: kosarakkal és asztaldíszekkel versenyeztek.

A helyiek sem maradtak ki a versenyből. Szakmány Szanella hobbiból űzi a virágkötészetet és a harmadik helyezést érte el. „Ma esküvőre megyünk, és ez lesz a menyasszony ajándéka. Örülök, hogy másoknak is tetszik.”

Szorgoskodnak az asszonyok

Tóthfaluban nagy hagyománya van a rózsatermesztésnek. Csikós Árpád, az esemény megálmodója azt mondta, Oláh Imre bácsiról emlékeznek meg ezzel minden évben. A nemzetközi hírű rózsanemesítő ugyanis rengeteg fajtát honosított meg a hatvanas években, és ő volt az Európai Rózsatermelők Szövetségének az elnöke is - meséli Csikós Árpád, a tóthfalusi Földműves Egyesület tagja.

Tóthfalu utcái

A rendezvény két napig tart Tóthfaluban, és a helyiek így emlékeznek meg a falu 110 éves fennállásról, valamint Tóth József falualapítóról.

Tóthfalu
falunap
rózsafesztivál
virágfesztivál
virágkötészet
rajzpályázat
Csikós Árpád

Most

20:50, Frissítve: 21:21

Főzzünk együtt az Új Szigeten!

Csantavéren a szombat a főzésről és a szórakozásról szólt. A helybeliek mellett a környező településekről is sokan ellátogattak a Főzzünk együtt az Új Szigeten! nevű eseményre.

Népszerű