Ugrás a tartalomra
Készülnek a virágkötők
Pannon RTV

Falunapot ünnepel a hétvégén Tóthfalu

2019-06-22
15:44
2019-06-22
17:48
Forrás
Pannon RTV
110 éve szentelték fel a templomot a településen.

Megszervezték a Nemzetközi rózsa- és virágfesztivált, a virágkötészeti verseny mellett pedig a gyerekeknek rajzpályázatot is hirdettek, emellett lovaglással, kézműves kirakodóvásárral és ugrálóvárral is készültek.

Virágkompozíciók

Már délelőtt virágba borult Tóthfalu, ugyanis a virágkötészeti versenyre 37 amatőr és hivatásos virágkötő nevezett be, hogy rózsákból megpróbálják elkészíteni a nap legszebb csokrát. Muhi Zsuzsannáék csapata több kompozícióval is készült. Négyen érkeztek az oromi Zengő Kézműves Egyesületből: kosarakkal és asztaldíszekkel versenyeztek.

A helyiek sem maradtak ki a versenyből. Szakmány Szanella hobbiból űzi a virágkötészetet és a harmadik helyezést érte el. „Ma esküvőre megyünk, és ez lesz a menyasszony ajándéka. Örülök, hogy másoknak is tetszik.”

Szorgoskodnak az asszonyok

Tóthfaluban nagy hagyománya van a rózsatermesztésnek. Csikós Árpád, az esemény megálmodója azt mondta, Oláh Imre bácsiról emlékeznek meg ezzel minden évben. A nemzetközi hírű rózsanemesítő ugyanis rengeteg fajtát honosított meg a hatvanas években, és ő volt az Európai Rózsatermelők Szövetségének az elnöke is - meséli Csikós Árpád, a tóthfalusi Földműves Egyesület tagja.

Tóthfalu utcái

A rendezvény két napig tart Tóthfaluban, és a helyiek így emlékeznek meg a falu 110 éves fennállásról, valamint Tóth József falualapítóról.

Tóthfalu
falunap
rózsafesztivál
virágfesztivál
virágkötészet
rajzpályázat
Csikós Árpád

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:58

Vasárnap akár 16 fok is lehet

A mai felhősödés után holnap ismét napsütésre és melegebb időjárásra van kilátás térségünkben - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:12, Frissítve: 11:42

Felújítják a több mint 130 éves vasutat

Felújítják a Törökbecse községhez tartozó Kumán és Beodra-Karlova közötti vasutat. A Szerbiai Vasutak Infrastruktúrája 11,4 millió eurós beruházásából a régi síneket és talpfákat is újakra cserélik.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.