Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Falunapot ünnepelt Adorján

2022.09.24
19:58
2022.09.25
13:18
Forrás
Pannon RTV
Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.

Légvár, rodeó bika és kézműves foglalkozás várta a falu legkisebbjeit a kora délelőtti órákban az általános iskola udvarában. Szinte mindenki készített valami kis apróságot. Mécses is készült.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A falunapon fiatalok és idősek egyaránt részt vettek. Az esemény elsődleges célja már 24 éve, hogy a tehetséges helyiek bemutatkozhassanak.

Bicskei Ibolya, elnökségi tag, Szőke Tisza Művelődési Egyesület , Adorján: „Kezdjük az óvodásoktól és aztán az általános iskola első, második, harmadik és negyedik osztálya jön. Ezen felül a tehetséges gyerekeket is be szeretnénk mutatni. Van zeneiskolás közöttük, van aki egyéni énekben tehetséges, őket is be szeretnénk mutatni. Illetve a Szőke Tisza Művelődési Egyesület két gyermekkórusát.”

Adorján nagy történelmi múltra tekint vissza. Falunapot 1998-ban tartottak először. Borsos Csaba a Helyi Közösség elnöke kiemelte, a falunak van múltja, jelene és jövője is, annak ellenére, hogy sokan más településen, vagy országban dolgoznak.

„Sokan elmentek külföldre és sokan ingáznak is, úgyhogy a falu lakosságát még megsaccolni sem lehet, de akik elmentek ők is minden második, harmadik hétvégén azért itthon vannak, tehát azt kell mondanom, hogy nem végleg költöztek el .”

Az eseményen a helyi politikum mellett jelen voltak a testvértelepülések képviselői is.

Adorján
Magyarkanizsa
Borsos Csaba
Bicskei Ibolya
Szőke Tisza Művelődési Egyesület

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.