Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Falunapot ünnepelt Adorján

2022.09.24
19:58
2022.09.25
13:18
Forrás
Pannon RTV
Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.

Légvár, rodeó bika és kézműves foglalkozás várta a falu legkisebbjeit a kora délelőtti órákban az általános iskola udvarában. Szinte mindenki készített valami kis apróságot. Mécses is készült.

A falunapon fiatalok és idősek egyaránt részt vettek. Az esemény elsődleges célja már 24 éve, hogy a tehetséges helyiek bemutatkozhassanak.

Bicskei Ibolya, elnökségi tag, Szőke Tisza Művelődési Egyesület , Adorján: „Kezdjük az óvodásoktól és aztán az általános iskola első, második, harmadik és negyedik osztálya jön. Ezen felül a tehetséges gyerekeket is be szeretnénk mutatni. Van zeneiskolás közöttük, van aki egyéni énekben tehetséges, őket is be szeretnénk mutatni. Illetve a Szőke Tisza Művelődési Egyesület két gyermekkórusát.”

Adorján nagy történelmi múltra tekint vissza. Falunapot 1998-ban tartottak először. Borsos Csaba a Helyi Közösség elnöke kiemelte, a falunak van múltja, jelene és jövője is, annak ellenére, hogy sokan más településen, vagy országban dolgoznak.

„Sokan elmentek külföldre és sokan ingáznak is, úgyhogy a falu lakosságát még megsaccolni sem lehet, de akik elmentek ők is minden második, harmadik hétvégén azért itthon vannak, tehát azt kell mondanom, hogy nem végleg költöztek el .”

Az eseményen a helyi politikum mellett jelen voltak a testvértelepülések képviselői is.

Adorján
Magyarkanizsa
Borsos Csaba
Bicskei Ibolya
Szőke Tisza Művelődési Egyesület

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.