Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Fantast 2019: Több mint 500 fiatal zenész Óbecsén

2019-05-16
10:19
2019-05-16
16:41
Forrás
Pannon RTV
Nemzetközi zenei vetélkedőt tartanak Fantast elnevezéssel hétfő óta az Óbecse melletti Dunđerski-kastélyban. A május 23-áig, jövő csütörtökig tartó rendezvényen idén több mint 500 fellépő vesz részt.

Négy napja zongorajátéktól hangos az Óbecse mellett lévő Dunđerski-kastély díszterme. A 12 éves magyarkanizsai Kávai Réka elégedett volt a szereplésével: „Szerintem nagyon jó volt, volt egy kis hiba benne, de azért nekem nagyon tetszett.”

Réka nem először vesz részt a Fantast zeneversenyen. Zongoratanárnője, Rácz Tímea az idén két diákkal érkezett.

Rácz Tímea, zongoratanár, Magyarkanizsa: „Több éve járunk, amióta itt megrendezésre kerül a Fantast nemzetközi verseny. Maga a környezet, ami nagyon vonz ide bennünket, meg az, hogy mindig ismerős arcokkal találkozhatunk, és látjuk, hogy mennyit fejlődnek a gyerekek.”

A mesebeli kastély és a csodaszép park évről évre több vendéget csábít a Fantast zenei vetélkedőre. A 12 éves Kertész Csongor Szegedről érkezett: „Nagyon jó szerintem, hogy ilyen kastélyban vagyunk, és a zongorának nagyon jó hangja volt szerintem.”

Az óbecsei Petar Konjović Zeneiskola nyolcadik alkalommal szervezte meg a versenyt. Az első évben 200 gyerek jött el, az idén már 500.

Tamara Krajtmar, igazgató, Petar Konjović Zeneiskola, Óbecse: „A rendezvény legnagyobb varázsa az, hogy a fiatalok ápolják a komolyzenét, és hogy megjelennek olyan tehetségek, akik a jövőben nagy zongoraművészek vagy tanárok lesznek.”

Péntektől három napon át a hegedűsök versenyeznek, majd egy-egy nappal a csellósok, a tamburások és a harmonikások következnek. Jövő csütörtökön a gitárosokkal ér véget verseny.

Fantast
Óbecse

Most

19:25, Frissítve: 19:30

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.