Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Farsangi forgatag vette kezdetét a VM4K-ban

2021-02-06
12:56
2021-02-06
16:09
Forrás
Pannon RTV
A Farsangi Mesekuckó elnevezésű foglalkozással vette kezdetét a VM4K által szervezett Farsangi forgatag nevű tematikus hét. Az első foglalkozáson egy interaktív felolvasáson vehettek részt a gyerekek. A Farsangi forgatag február 13-ig tart.
Pannon RTV/Kovács Róbert

Interaktív mesével indult a Farsangi Mesekuckó elnevezésű foglalkozás. A gyerekek nem csak hallgatták a mesét, részt is vehettek benne, ugyanis eljátszották mindazt, amit a foglalkozásvezető mesélt. Az 5 éves Varga Bodza az asszony szerepébe bújt, aki hozzáragadt a bárányhoz Az aranyszőrű bárány nevű közkedvelt mesében.

„- Mi volt a te feladatod, mit kellett csinálnod?

- Az, hogy táncoljak a bárány hátán.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Fodor Máté egyik barátjával ment el a foglalkozásra. Nagyon élvezte a mesét is és a szereplést is.

„- Mit csináltatok eddig, mi volt a foglalkozáson?

- Játszanunk kellett Az aranyszőrű bárányt.

- Neked volt-e valami feladatod a mesén belül?

- Én voltam a király, akinek meg kellett nevettetnie a királynőt.

- Sikerült neked?

- Nem.

- Kinek sikerült megnevettetni?

- Az aranyszőrű báránynak.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A VM4K által szervezett Farsangi forgatag nevű tematikus hét legfőbb célja, hogy megismertesse a gyerekekkel a farsangi időszakot, illetve az ahhoz kötődő hagyományokat.

Szakács Tamás, a VM4K szakmai referense: „A farsang, illetve a farsangi szokások lesznek előtérbe helyezve a foglalkozásokon. A mai napon a Mesekuckó nevezetű foglalkozásunkat láthatják a nézők, ahol az Aranyszőrű bárány című népmesét dolgoztuk fel komplex, játékos módon, amelybe a farsangi szokásokat a próbáljuk belecsempészni, és ezeket megismertetni a gyermekekkel.”

A tematikus hét február 13-áig várja az érdeklődőket, több időpontban. A Mesekuckó mellett a Hej tedd rá, most tedd rá!, a Téged vár az Öko-sarok!, a Fedezd fel a tehetséged!, a Ringató és a Kézen Fogva Fejlesztőkuckó foglalkozások várják a fiatalokat. Bővebb információ a VM4K Facebook-oldalán található.

VM4K
farsang
Farsangi forgatag
hagyomány
játék
Szakács Tamás
foglalkozás gyerekeknek
Szabadka

Most

16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.