Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Farsangi hangulatú játszóházat szerveztek Törökbecsén

2022.02.16
17:32
2022.02.16
20:12
Forrás
Pannon RTV
Kreatív foglalkozás, farsangi jelképek, gyorsasági, labda- és körjátékok, jókedv, kacagás, versengés, társalgás - ez jellemezte a bánáti településen szervezett játszóházat.

Az eseményt a helyi Teleház Polgárok Egyesülete a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezetével közösen hívta életre.

A gyermekaktivitásokat a Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület nagytermében szervezték meg, ahol a bánáti óvodások, alsósok, felsősök felejthetetlen délelőttöt tölthettek el, élményekkel térhettek haza. Azt is elmesélhették, hogy ők bizony még farsangi maszkot is készítettek, de nem maradt el a farsangi fánk kóstolása sem.

A tartalmas, oktató jellegű játékokról két társával közösen, Szabó Karolina, a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezetének tagja gondoskodott. Az ifik a kicsiket különféle interaktív foglalkozásokkal várták.

A Teleház által szervezett játszóházak a bánáti településen már szinte hagyománnyá váltak, és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek - emelte ki Báló Bordás Gizella, a Teleház Polgárok Egyesületének vezetője. Hozzáfűzte, rendkívülien fontosak az ilyen jellegű aktivitások, melyek elsődlegesen közösségépítők, mindemellett pedig jelentősen hozzájárulnak a tolerancia, az együttműködés fejlesztéséhez is.

A farsangi hangulatú foglalkozásnak huszonhárom résztvevője volt, és a tervek szerint hamarosan újra várják a törökbecsei kicsiket a játszóházba.

farsang
játszóház
Törökbecse
Teleház Polgárok Egyesülete
Rákóczi Szövetség

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.