Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Farsangi murit tartottak Bácskossuthfalván

2022.02.21
07:28
2022.02.21
16:27
Forrás
Pannon RTV
Játék, táncház, kézműves foglalkozás és farsangi fánk. Kiváló program várta a bácskossuthfalvi óvodásokat és általános iskolásokat a Farsangi muri nevű rendezvényen, amelyet az ECHO Gyermek- és Ifjúsági rendezvényközpontban tartottak.
Pannon RTV

Moldvai és somogyi dallamokra ropták a táncot a bácskossuthfalvi gyerekek a farsangi muriban. Színes, ötletes jelmezekben érkeztek a mulatságba.

Csáti Szabó Dóra, Bácskossuthfalva: „Az Anna, az egy hercegnő a Frozen című filmből, és én ma annak öltöztem.”

Pannon RTV

A kézműves foglalkozáson papírálarcokat díszítettek a lurkók.

Bezdán Denisz, Bácskossuthfalva: „- Csináltunk ilyen maszkokat, az előbb táncoltunk.
- Hogy érzed magad itt?
- Én jól érzem magam itt.”

Pannon RTV

A gyerekek legnagyobb örömére farsangi fánk volt az uzsonna.

Nagy Vivien, Bácskossuthfalva: „A fánk nagyon finom volt, lekváros volt és nagyon ízlett.”

Pannon RTV

A farsangi murit az Ady Endre Művelődési Központ Csoncsikó játszóháza szervezte azzal a céllal, hogy az ünnepkör hagyományait megismertessék a gyerekekkel, miközben felhőtlen szórakozást biztosítanak a számukra.

Nagy Anita, szervező, Ady Endre Művelődési Központ, Bácskossuthfalva: „A gyerekeknek igénye van arra, hogy legyenek ilyen játékos délutánok. Megpróbáltuk első alkalommal nem túl hosszúra nyújtani, hogy meglássuk, mennyire tudjuk kitölteni ezt a délutánt. Kétórás programjuk van a legkisebbeknek, utánuk jön egy kicsit idősebb korosztály.”

A csoportjátékok közül a leghangosabb volt a legérdekesebb a kicsik számára. Tapssal, dobbantással, sikongatással, vidáman űzték el a telet a bácskossuthfalvi gyerekek.

farsang
Bácskossuthfalva
Ady Endre Művelődési Központ

Most

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.