Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Farsangi táncház a VM4K-ban

2023.02.08
19:25
2023.02.08
19:46
Forrás
Pannon RTV
Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.

Voltak lovagok, múmiák, hercegnők és persze szuperhősök is. A legjobb öltözeteket díjazták is.

A bemutató után családi táncházzal folytatódott az este. A talpalávalót a Juhász zenekar húzta. A szervezők kiemelték, fontosnak tartják, hogy ezek az ünnepségek az egész családnak szóljanak.

Szakács Tamás, a VM4K munkatársa, néptáncoktató:
„Egy rövid jelmezbemutatóval nyitjuk meg a táncházat. Azt követően családi táncházzal fogjuk követni az estét, ez nagyjából egy órás lesz, aminek a végén egy farsangi dalocskát is megtanulunk. Ezt követően mindenkit fánkkal fogunk megkínálni. 19 órától az ifjúságé lesz a főszerep. A középiskolásokat várjuk elsősorban. Ami érdekesség itt, két táncanyag is be lesz mutatva. ezek csallóközi polgári, illetve felcsíki játékos polgári táncok lesznek. Ebben a korosztályban úgy szoktuk, hogy azzal kezdünk, amit ők szeretnének, azzal vágunk bele."

VM4K
farsang
táncház

Most

15:02, Frissítve: 16:18

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:18

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.
13:58

Némi orosz előny Bahmutnál

Az orosz erők némi előnyt szereztek a keleti csatatéren, Bahmut városában, de súlyos árat fizettek ezért, amely emberéletekben mérhető – közölte a kijevi vezetés csütörtökön, részleteket azonban nem közöltek.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.