Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Farsangi táncház a VM4K-ban

2023.02.08
19:25
2023.02.08
19:46
Forrás
Pannon RTV
Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.

Voltak lovagok, múmiák, hercegnők és persze szuperhősök is. A legjobb öltözeteket díjazták is.

A bemutató után családi táncházzal folytatódott az este. A talpalávalót a Juhász zenekar húzta. A szervezők kiemelték, fontosnak tartják, hogy ezek az ünnepségek az egész családnak szóljanak.

Szakács Tamás, a VM4K munkatársa, néptáncoktató:
„Egy rövid jelmezbemutatóval nyitjuk meg a táncházat. Azt követően családi táncházzal fogjuk követni az estét, ez nagyjából egy órás lesz, aminek a végén egy farsangi dalocskát is megtanulunk. Ezt követően mindenkit fánkkal fogunk megkínálni. 19 órától az ifjúságé lesz a főszerep. A középiskolásokat várjuk elsősorban. Ami érdekesség itt, két táncanyag is be lesz mutatva. ezek csallóközi polgári, illetve felcsíki játékos polgári táncok lesznek. Ebben a korosztályban úgy szoktuk, hogy azzal kezdünk, amit ők szeretnének, azzal vágunk bele."

VM4K
farsang
táncház

Most

21:20

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükaján 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.
18:45, Frissítve: 19:53

Historizmus Szabadkán

Historizmus Szabadkán címmel tartott igazi sporttörténelmi időutazást Kubičković Ákos a Szabadkai Város Múzeumban.
17:47, Frissítve: 19:37

A pedagógusok és a kiégés

Lendületben - mit tehetünk a kiégés ellen? címmel szervezett kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete.
15:31, Frissítve: 16:51

Közös erővel a sikeres mezőgazdaságért

A mezőgazdasági helyzet és az együttműködési lehetőségek feltérképezése céljából baden-württembergi küldöttség érkezett Vajdaságba. A német delegációt a tartományi mezőgazdasági titkárság fogadta.

Népszerű