Ugrás a tartalomra

Faültetési akciót szerveztek Palicson

2020.12.18
13:07
2020.12.18
15:46
Forrás
Pannon RTV
A Palics-Ludas Közvállalat fásítási programja keretében 6 facsemetét ültettek el a Palics Park Hotel előtti téren.

A helyükön lévő fákat biztonsági okokból kellett kivágni. Itt keskenylevelű kőrisek kaptak helyet.

Emellett a Magyar László téren és a tölgyfasétányon is új fa- és bokorcsemetéket ültettek.

Dobó Márta, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatója: „Ahhoz, hogy egy park, hogy egy tér szép legyen, ahhoz nem elég csak karbantartani a fákat, sajnos néha az idős fákat, a beteg fákat ki kell venni. Természetesen újak is kerülnek a helyükre. Közel 400 fa, illetve bokor került most ebben az idényben elültetésre, és bízunk benne, hogy az idelátogatókat nem csak a fák kivétele, hanem ez az ültetési akció is nagy örömmel fogja érinteni, és bízunk benne, hogy sokáig módunk lesz még élvezni ezeknek a fáknak, bokroknak a jelenlétét ezeken a területeken.”

faültetés
Dobó Márta

Most

16:20, Frissítve: 18:10

Hagyományok téli fesztiválja Palicson

Tepertősütő verseny, szalonna- és hagymaszeletelő verseny, kézműves kiállítás, forralt bor, jó hangulat és kellemes idő - így zajlik az idei Hagyományok téli fesztiválja Palicson. Az eseményre idén közel ezer személy érkezett.
15:54, Frissítve: 18:21

Ma sorsolják ki az EB-csoportokat

A sorsolás előtt a résztvevőket 4 kalapba osztották szét, ezek kialakítása az Eb-selejtezőben nyújtott teljesítmény alapján történt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.