Ugrás a tartalomra
fehér oroszlánbocs
VTV Szeged

Fehér oroszlán született nemrég a Szegedi Vadasparkban

2017-11-13
17:33
2017-11-13
18:23
Forrás
VTV Szeged
A dél-afrikai oroszlánok fehér változatából már csak néhány száz példány él a világ állatkertjeiben, vadon élő egyedet utoljára 1994-ben láttak.

Sokan kíváncsiak a Szegedi Vadasparkban született kis oroszlánra. Egyelőre csak üvegfalon lehet megnézni az alig két hetes ragadozót. Különlegessége, hogy hófehér. Bereznai András, animátor, Szegedi Vadaspark: „Október 19-én kora hajnalban látta meg a napvilágot az első szegedi oroszlánkölyök. Szülei 2012 óta élnek itt, ugye elég fiatalok és az idén először beérett a próbálkozásuk és egy kis oroszlánnal örvendeztettek meg bennünket, ő a szüleihez hasonlóan fehér színű.”

Az újszülött oroszlán biztonsága érdekében egyelőre apjától elválasztva neveli anyja. Bereznai András, animátor, Szegedi Vadaspark: „Időnként, hogy ha sok ember van körülötte, akkor ugye ideges lesz és hát ilyenkor mindent meg kell tennünk azért, hogy nyugalomban legyen és nehogy ez problémát okozzon és esetleg megzavarja őt az utódgondozásban. Ennek megfelelően egyébként az első másfél hétben a vadasparknak ez a része teljesen el is volt zárva a látogatók elől.”

kisoroszlán

Sokan érkeznek csak az oroszlánkölyök miatt a vadasparkba.
Bazsó Anna Virág:
„– Már fotókat is csináltam.
– Mit szólsz hozzá?
– Nagyon aranyos! Meg ugye eddig nem nagyon volt, így most nagy újdonság.”

A fehér oroszlánkölyköt a látogatók nevezhetik majd el. Egy éves koráig maradhat Szegeden, ezután egy másik állatkertbe szállítják, hogy megfelelő párt találhassanak számára. Vadon szinte egy sem, állatkertekben is alig több mint kétszáz példány él a világon fehér színű oroszlánból.

fehér oroszlán
Szeged
vadaspark

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.

Népszerű