Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Fejlesztőkuckó a VM4K-ban

2019.10.05
12:40
2019.10.05
16:36
Forrás
Pannon RTV
Minden második szombaton várják a gyerekeket.

Kézen Fogva Fejlesztőkuckó néven új foglalkozás indult ma a szabadkai VM4K-ban. A kétórás, játékos feladatokkal átszőtt program alatt szakemberek foglalkoznak a résztvevő gyerekekkel, gondoskodnak képességeik fejlesztéséről, de a szülők kérdéseire is válaszolnak, tanácsot adnak.

A foglalkozás kezdete előtt a gyerekek már szaladgáltak, bújócskáztak, ismerkedtek.
Nagy Márton, Kálló Dániel és Kálló Dorián:
„- Kivel jöttetek? Vannak ismerősök?
- Vannak, és az apukámmal jöttem.
- Ti, fiúk, miért jöttetek erre a játszóházra?
- Azért, hogy játszunk.
- És, hogy tudjunk barátkozni.”

A foglalkozáson fajátékokkal is játszhattak a gyerekek, melyek sokat segítenek a fejlődésükben. Sándor Szilvia, tulajdonos, Kockica fajátékokat gyártó vállalat, Szabadka: „A fejlesztőkuckót mindig az aktuális programnak megfelelően támogatjuk olyan játékkal, amit a szervezők vagyis az előadók kérnek tőlünk. Mivel a választékunk nagyon széles, így tudnak miből választani.”

A foglalkozás célja leginkább a minőségi időtöltés, valamint az, hogy a gyermekeket kimozdítsák a digitális világból. Sutus Ágota, gyógypedagógus-logopédus: „Lesznek tematikus napjaink is, érzékenyítő napok, amikor például megpróbálunk jobban figyelni a fülünkre, a tapintásunkra, a látásunkra. Lesz olyan napunk is, amikor kipróbáljuk, milyen lehet egy látássérültnek lenni, vagy hallássérültnek lenni, hogy jobban meg tudjuk ismerni a társainkat.”

A fejlesztőkuckó foglalkozást október 5-től minden második szombaton 10 órától tartják meg a VM4K-ban.

fejlesztőkuckó
VM4K
gyerekek
Kézen Fogva
játékos feladatok
foglalkozás
fajáték
Kockica
Sutus Ágota

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.

Népszerű