Ugrás a tartalomra

Fekete statisztika

2021.09.08
21:50
Forrás
Pannon RTV
Egyre többen vetnek véget életüknek saját kezűleg Szerbia és Vajdaság-szerte is.

A tavalyi évben 895 ember követett el öngyilkosságot az országban, ebből 682 férfi és 213 nő. Az öngyilkossági kísérletek gyarapodására a koronavírus világjárvány is rásegített. Becslések szerint a tavaly világszerte 703 000 ember veszítette életét öngyilkosság miatt. Átlagosan az öngyilkosságok több mint fele (58%) 50 éves kor előtt következik be, de a 15 és 29 év közötti emberek körében is előfordul, ebben a korban a negyedik vezető halál ok. A férfiaknál kétszer olyan magas az öngyilkossági arány, mint a nőknél. Fontos tudni az öngyilkosság figyelmeztető jeleit is. Ide tartozik a reménytelenség, a csapdába esés, a szorongás, a társadalomból való kivonulás (a barátok és a család elkerülése), a harag, a bosszúvágy, a meggondolatlan viselkedés, a fokozott alkohol- vagy kábítószer-használat, alvásképtelenség, illetve állandó alvás és drámai hangulatváltozások. Az öngyilkosság megelőzésének világnapja egyébként szeptember 10-én van.

öngyilkos
öngyilkosság

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.