Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Felgyorsulhat a teherforgalom a magyar határátkelőkön

2019-10-07
15:25
Forrás
MTI, napi.hu
A magyar Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a rendőrség az érdekképviseletek bevonásával vizsgálja a teherforgalom gyorsításának lehetőségeit a határátkelőkön - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a NAV vezetője és az országos rendőrfőkapitány pénteken Röszkén tárgyalt a lehetséges megoldásokról, a várakozási idő csökkentéséhez szükséges feltételekről. A közleményben felidézik, hogy a közúti határátkelőhelyek személyforgalmában már július óta működik az úgynevezett egymegállásos rendszer, az utazóknak csak egyszer kell megállniuk a határon, mivel a rendőrök és a pénzügyőrök egy lépésben, közösen ellenőrzik a gépjárműveket. A közlemény szerint a rendszer a nyári forgalomban jól vizsgázott, a határokon a személyforgalom gyorsabb és egyszerűbb lett.

határ
teherforgalom
Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Most

22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.