Ugrás a tartalomra
esik az eső
Pannon RTV/Osztrogonác Andor/illusztráció

Felkészülten várják a nagy mennyiségű csapadékot

2019-05-11
18:12
2019-05-12
15:56
Forrás
Szerbiai RTV
Egész napos ügyeletet és a legmagasabb fokú készültséget rendelte el a Rendkívüli Helyzetek Válságstábja Szerbiában a várható nagy mennyiségű csapadék miatt.

A vízgazdálkodási vállalatok teljes készültségben vannak az árvízveszély miatt, egy-két órán belül bárhol bevethetők a terepen - nyilatkozta Goran Puzović, a Szerbia Vizei Vízgazdálkodási Közvállalat igazgatója. A Szerbiai Hidrometeorológiai Intézet hétfőtől egészen péntekig jelzi, hogy jelentős csapadék hullik. Az ország nyugati, délnyugati, északi és középső részén 80-tól 120, keleten és délkeleten 40-től 80 liter csapadék eshet négyzetméterenként. Az előrejelzések szerint szombattól várható némi felmelegedés, akkor már csak helyenként fordulhat elő kisebb zápor, zivatar.

Goran Puzović, vezérigazgató, Szerbia Vizei Vízgazdálkodási Közvállalat: „A készletek fel vannak töltve. Másrészről pedig úgy osztottuk szét a készleteket, hogy 1-2 óra alatt oda tudjuk juttatni, ahol veszély jelentkezhet. A munkagépek és az embereink is ezeken a helyeken lesznek. Követjük a helyzetet a ciklon előrejelzett haladásával összhangban és lépéseink is ehhez igazodnak majd.”

csapadék

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.