Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Felmelegedés a hét közepétől

2022.04.04
18:25
2022.04.04
19:30
Forrás
Pannon RTV
Ma még hideg reggelre ébredtünk, azonban az elkövetkező napokban már érkezik a jó idő térségünkbe. A szakemberek szerint a hét második felében akár 20 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Egyelőre még elkel a meleg kabát, azonban a napokban már lassú, fokozatos felmelegedés várható. A hét első felében 15 Celsius fok feletti hőmérsékleteket mérhetünk, a hét második felére pedig 20 fok körüli enyhe, tavaszias időre lehet majd kilátás.

Kedden reggel még hideg lesz, helyenként gyenge talajmenti faggyal. A nap folyamán túlnyomóan napsütésre és felmelegedésre számíthatunk, csak az ország déli vidékein lesz borús idő, helyenként esőzéssel. Gyenge és mérsékelt déli és délnyugati szél fúj. A reggeli hőmérséklet -1 és 4, a legmagasabb 15 és 19 fok között várható.

Kovács Géza klímakutató: „Szerdán és csütörtökön a hőmérséklet megközelíti a 20 fokot is, nappal is nagyon kellemes lesz, viszont az éjszakák is már enyhébbek lesznek, tehát négy öt fokos plusz hőmérsékletek várhatók, a fagyveszély megszűnik. Viszont a hét vége felé haladva egyre izgalmasabb lesz az idő, ismét egy markáns ciklon alakul majd ki, illetve helyeződik át a brit szigetek felől.”

Csütörtökön a reggeli órákban még napos, meleg idő lesz, de a nap folyamán beborul az ég és gyenge esőre kell számítani. A hőmérséklet is csökken az előző naphoz képest, 2 és 9 fok, valamint 15 és 18 fok között alakul.

Komolyabb lehűlés péntek este érkezhet térségünkbe. Szombaton csapadékosra fordul majd az időjárás, napközben 10 fok körüli értékeket mérhetünk - tette hozzá a klímakutató.

időjárás
felmelegedés

Most

13:44

0112 - Könyvbemutató Budapesten

Rendhagyó könyvbemutatót tartottak Budapesten. Jovana Večić 0112 címet viselő gyűjteménye 34 verset tartalmaz, magyar és szerb nyelven íródott. A könyvbemutatóhoz egy kiállítás is társult, ahol Nada Kraus műveit tekinthették meg az érdeklődők.

Népszerű