Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Fennállásának 170. évfordulóját ünnepelte a palicsi Kisvendéglő

2022.11.27
13:33
2022.11.27
16:16
Forrás
Pannon RTV
Négyfogásos vacsorával várták az ünneplő vendégeket.
Pannon RTV/Kovács Róbert

Minden egy helyi istállóban kezdődött 1852-ben. Itt titokban zajló borozások folytak. A hely hamar közkedveltté vált a szőlőskerti háztartások és a nemesek körében egyaránt. Egy olyan vendéglőről van szó, amely működött az első és a második világháború idején, de számos állam- és rendszerváltást is túlélt.

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az emberek napjainkban is ugyanolyan lelkesen járnak a Kisvendéglőbe, mint a kezdetekben. Goran Radovanović, igazgató, Kisvendéglő, Palics: „Hatalmas felelősség, hogy fenntartsuk a vendéglőt. Nagyon nehéz volt ezekben az években. Tíz, tizenöt éve vagyok itt, sok mindenen mentünk keresztül. Úgy gondolom, hogy ebben a pillanatban igen jó a helyzet, és hogy a jövőben még jobb lesz.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

A Kisvendéglőben az évek alatt már számos politikus, vezető közéleti személyiség is járt: Josip Broz Titotól, Zoran Đinđićen át, Aleksandar Vučićig. Anđelko Kovačić immár 48 éve hatalmas mosollyal az arcán, lelkiismeretesen végzi felszolgálói munkáját a palicsi Kisvendéglőben. „Még tanonckoromban eldöntöttem, hogy itt fogok maradni a Kisvendéglőben, ez teljesült is. A 48 év alatt 48-szor felmondhattam volna, de valami itt tartott. Ez az én otthonom. Többet voltam itt, mint a saját házamban, a feleségem ennek nem örül, de mit lehet tenni. Ez van. Ha most mindent újra kellene kezdenem, semmit sem változtatnék. Megint ezt a szakmát választanám, ugyanúgy felszolgáló lennék.”

Pannon RTV/Kovács Róbert

Az étterem menüjén a mai napig szerepelnek olyan fogások, amelyeket a kezdetekben is felszolgáltak. A Kisvendéglő évfordulójának estjén négyfogásos vacsorával várták a vendégeket. Kőrösi Róbert konyhafőnök komoly vendéglátós múltat tudhat maga mögött. Németországot hátrahagyva úgy határozott, hogy itthon folytatja karrierjét. „A szeretet húzott vissza. Szeretem ezt a mi mentalitásunkat, ami azt jelenti, hogy szeretünk örülni, szeretünk sírni, szeretünk enni, inni. Mindent szeretünk.”

A finom italok és ízletes fogások mellett zenével is biztosították a jó hangulatot. Az este sztárvendége Nebojša Vojvodić énekes volt.

születésnap
Palics
Kisvendéglő

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.