Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A fiatalok is szeretnek lovakkal foglalkozni

2022.08.14
14:52
2022.08.14
17:52
Forrás
Pannon RTV
Fiákerek, fogathajtók és lovasok sokasága vette birtokba vasárnap a zentai Táltos Lovas és Fiákeres Klub tanyáját. 15. alkalommal szervezték meg itt a lovastalálkozót. Különféle ügyességi feladatokban is összemérték tudásukat a lovassportok kedvelői.

Régebben a lovakkal végzett munka az emberek mindennapjainak részét képezte, az idősebb korosztály a hagyomány kihalása miatt szomorkodik. Viszont van még remény, hiszen a rendezvényen több fiatal is bizonyította a lovak iránti elkötelezettségét.

Babarci Adél, Magyarkanizsa: „A lovam neve Mini. Majd lovakkal akarok foglalkozni, ha felnövök.”

Az adai Fehér Szilveszter jelenleg négy ló tulajdonosa. Minden évben részt vesz a lovastalálkozón és a fogathajtó akadályversenyen: „A lovak felkészítése sok forgásból, akadályok közti elhajtásból áll. A lovaknak a napi gyakorlat nagyon szükséges. Nekem elég ritkán van rá időm, mert csak hobbi szinten foglalkozok velük.”

A lovastalálkozón az akadályversenyen kívül ügyességi játékokban, például kocsitolásban, kötélhúzásban mérhették össze erejüket a lovasok. Emellett pedig a lovak szépségét is megcsodálhatta a közönség.

Novák Károly, elnök, Táltos Lovas és Fiákeres Klub, Zenta: „Elég nagy népszerűségnek örvend. Jönnek Magyarkanizsáról, Zenta községből, Bogarasról, Tornyosról, Adáról, Moholról és Bánátból is jönnek. Ismerjük az embereket, barátok vagyunk. Ők is szerveznek lovastalálkozókat, mi is elmegyünk és így mindenki ismeri a másikat.”

A szervező zentai Táltos Lovas és Fiákeres Klub több mint harminc aktív tagot számlál. Küldetésüknek érzik a lovak iránti szenvedély átadását, valamint, hogy a lovasportokat megszerettessék a fiatalokkal.

Zenta
Lovastalálkozó
fogathajtás
fogathajtó
fogathajtó bajnokság

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.