Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A fiatalok is szeretnek lovakkal foglalkozni

2022.08.14
14:52
2022.08.14
17:52
Forrás
Pannon RTV
Fiákerek, fogathajtók és lovasok sokasága vette birtokba vasárnap a zentai Táltos Lovas és Fiákeres Klub tanyáját. 15. alkalommal szervezték meg itt a lovastalálkozót. Különféle ügyességi feladatokban is összemérték tudásukat a lovassportok kedvelői.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Régebben a lovakkal végzett munka az emberek mindennapjainak részét képezte, az idősebb korosztály a hagyomány kihalása miatt szomorkodik. Viszont van még remény, hiszen a rendezvényen több fiatal is bizonyította a lovak iránti elkötelezettségét.

Babarci Adél, Magyarkanizsa: „A lovam neve Mini. Majd lovakkal akarok foglalkozni, ha felnövök.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az adai Fehér Szilveszter jelenleg négy ló tulajdonosa. Minden évben részt vesz a lovastalálkozón és a fogathajtó akadályversenyen: „A lovak felkészítése sok forgásból, akadályok közti elhajtásból áll. A lovaknak a napi gyakorlat nagyon szükséges. Nekem elég ritkán van rá időm, mert csak hobbi szinten foglalkozok velük.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A lovastalálkozón az akadályversenyen kívül ügyességi játékokban, például kocsitolásban, kötélhúzásban mérhették össze erejüket a lovasok. Emellett pedig a lovak szépségét is megcsodálhatta a közönség.

Novák Károly, elnök, Táltos Lovas és Fiákeres Klub, Zenta: „Elég nagy népszerűségnek örvend. Jönnek Magyarkanizsáról, Zenta községből, Bogarasról, Tornyosról, Adáról, Moholról és Bánátból is jönnek. Ismerjük az embereket, barátok vagyunk. Ők is szerveznek lovastalálkozókat, mi is elmegyünk és így mindenki ismeri a másikat.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szervező zentai Táltos Lovas és Fiákeres Klub több mint harminc aktív tagot számlál. Küldetésüknek érzik a lovak iránti szenvedély átadását, valamint, hogy a lovasportokat megszerettessék a fiatalokkal.

Zenta
Lovastalálkozó
fogathajtás
fogathajtó
fogathajtó bajnokság

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.