Ugrás a tartalomra

Figyelem! Zivatarok lehetnek!

2020-08-14
17:09
2020-08-15
10:46
Forrás
rhmz
A viharos széllel, csapadékkal, néhol jégesővel kísért zivatarok Vajdaságot is érintik az éjszaka folyamán.

Viharos időjárásra figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Péntekről szombatra virradóra helyenként heves zivatarok várhatók Szerbia északi részén, rövid idő alatt akár 20 mm csapadék is eshet, jégeső és erős szél kíséretében. Az ítéletidő holnap napközben már az ország többi részét is eléri, ezért narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

Magyarországon is villámlással kísért zivatarveszélyre figyelmeztet péntek éjszaka és szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombat délutántól az országban bárhol lehetnek zivatarok, majd az esti órákban kezdenek megszűnni.

A zivatarokat elsősorban intenzív (rövid idő alatt 10-20 milliméternyi) csapadék kíséri, de adott helyen több gócból akár ennél nagyobb mennyiség is eshet. Emellett viharos (60–70 kilométer/órás) széllökés, egy-egy helyen apró szemű jég is társulhat a zivatarokhoz.

időjárás
zivatar
zivatarveszély
figyelmeztetés
Vajdaság

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.