Ugrás a tartalomra

Figyelem! Zivatarok lehetnek!

2020-08-14
17:09
2020-08-15
10:46
Forrás
rhmz
A viharos széllel, csapadékkal, néhol jégesővel kísért zivatarok Vajdaságot is érintik az éjszaka folyamán.

Viharos időjárásra figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Péntekről szombatra virradóra helyenként heves zivatarok várhatók Szerbia északi részén, rövid idő alatt akár 20 mm csapadék is eshet, jégeső és erős szél kíséretében. Az ítéletidő holnap napközben már az ország többi részét is eléri, ezért narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

Magyarországon is villámlással kísért zivatarveszélyre figyelmeztet péntek éjszaka és szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombat délutántól az országban bárhol lehetnek zivatarok, majd az esti órákban kezdenek megszűnni.

A zivatarokat elsősorban intenzív (rövid idő alatt 10-20 milliméternyi) csapadék kíséri, de adott helyen több gócból akár ennél nagyobb mennyiség is eshet. Emellett viharos (60–70 kilométer/órás) széllökés, egy-egy helyen apró szemű jég is társulhat a zivatarokhoz.

időjárás
zivatar
zivatarveszély
figyelmeztetés
Vajdaság

Most

08:29

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.
06:58, Frissítve: 08:49

Engedélyezték a kínai vakcinát Szerbiában

Pavle Zelić, a szerbiai gyógyszerügynökség illetékese bejelentette, hogy a törvény által előirt összes feltétel teljesült ahhoz, hogy a Sinopharm cég koronavírus elleni védőoltását alkalmazzák az országban.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.