Ugrás a tartalomra
Wikipedia

Figyeljünk oda a madarakra!

2017.08.29
16:39
Forrás
Szerbiai RTV
A kis dodó, a papagáj, ami nem repül, és az óriás íbisz a világ legveszélyeztetettebb madarai.

Az evolúciós különbségek és a globális kihalás kockázata alapján 9 993 madárfajt értékeltek a kutatók. A lista élén az óriás íbisz áll, súlya 4,2 kg, magassága több mint 1 méter.

Európában 3 madárfaj van jelen a veszélyeztettettek közül. Az élőhelyek fogyatkozása, az emberi tényezők és a vadászat a madarak számát rendkívül alacsonyra csökkentette. Ezek az egyedülálló madarak szemléltetik a természetünkben rejlő sokszínűséget, a lista közzétételével jobban figyelhetünk rájuk.

madarak
kihal
dodó
globális
íbisz

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 14:16

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.