Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Finomabbnál finomabb ételek Székelykevén

2019-10-13
10:28
2019-10-13
16:37
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Konyha Napjai elnevezésű hagyományos rendezvényt tartották meg a hétvégén Székelykevén. A 12-ik alkalommal megszervezett rendezvényre sok vendég érkezett Vajdaságból és a környező országokból

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a rendezvény. A helyi általános iskolában felléptek az óvodások, a Szalmaszál művelődési egyesület csoportja és a citerások is. A diákok egész héten készültek erre a napra, különböző rajzokat készítettek.

Pál Emese, tanuló, Székelykeve: „Az volt a feladatunk, hogy szerkesszünk egy plakátot. Az enyém lett a legjobb. Egy gyümölcsökkel és zöldségekkel teli asztalt rajzoltam, amin egy malacfej is volt.”

Szombaton a falu központjában 36 bográcsban rotyogtak a finomságok. A vendégek zeneszóval és tánccal várták a szakácsok munkáinak eredményeit.

Dudás Ernő, Németország: „Minden évben itt vagyok. Németországból jövök a rendezvényre. Ma a bárányt kóstoltam, nagyon jó.”

Ez a rendezvény mára már ünneppé vált, hisz a külföldön dolgozók is úgy tervezik a szabadságukat, hogy részt vehessenek a Magyar Konyha Napjai fesztiválon - mondták a szervezők.

Kovács Mária, tanácselnök, Székelykeve HK: „Nagyon készültünk, mi helybeliek, a szervezők és az idelátogatók is. Hiszem, hogy az elvándoroltak már az év elején a határidőnaplójukba bejegyezték, hogy Székelykevén október második szombatján kerül megszervezésre a magyar konyha napok rendezvény. Az idén az időjárás is kedvezett. Tavalytól már fesztivál jellegűvé vált a rendezvény, vendégeket várunk a környező településekről, határon túlról és a testvértelepülési képviselőket is erre az alkalomra szoktuk meghívni.”

Idén a szervezők nagyobb támogatást kaptak a rendezvény megszervezésére. A kevevári önkormányzat mellett a Magyar Nemzeti Tanács is segítette őket.

Székelykeve
Magyar Konyha Napjai

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.