Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Finomabbnál finomabb ételek Székelykevén

2019-10-13
10:28
2019-10-13
16:37
Forrás
Pannon RTV
A Magyar Konyha Napjai elnevezésű hagyományos rendezvényt tartották meg a hétvégén Székelykevén. A 12-ik alkalommal megszervezett rendezvényre sok vendég érkezett Vajdaságból és a környező országokból

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött a rendezvény. A helyi általános iskolában felléptek az óvodások, a Szalmaszál művelődési egyesület csoportja és a citerások is. A diákok egész héten készültek erre a napra, különböző rajzokat készítettek.

Pál Emese, tanuló, Székelykeve: „Az volt a feladatunk, hogy szerkesszünk egy plakátot. Az enyém lett a legjobb. Egy gyümölcsökkel és zöldségekkel teli asztalt rajzoltam, amin egy malacfej is volt.”

Szombaton a falu központjában 36 bográcsban rotyogtak a finomságok. A vendégek zeneszóval és tánccal várták a szakácsok munkáinak eredményeit.

Dudás Ernő, Németország: „Minden évben itt vagyok. Németországból jövök a rendezvényre. Ma a bárányt kóstoltam, nagyon jó.”

Ez a rendezvény mára már ünneppé vált, hisz a külföldön dolgozók is úgy tervezik a szabadságukat, hogy részt vehessenek a Magyar Konyha Napjai fesztiválon - mondták a szervezők.

Kovács Mária, tanácselnök, Székelykeve HK: „Nagyon készültünk, mi helybeliek, a szervezők és az idelátogatók is. Hiszem, hogy az elvándoroltak már az év elején a határidőnaplójukba bejegyezték, hogy Székelykevén október második szombatján kerül megszervezésre a magyar konyha napok rendezvény. Az idén az időjárás is kedvezett. Tavalytól már fesztivál jellegűvé vált a rendezvény, vendégeket várunk a környező településekről, határon túlról és a testvértelepülési képviselőket is erre az alkalomra szoktuk meghívni.”

Idén a szervezők nagyobb támogatást kaptak a rendezvény megszervezésére. A kevevári önkormányzat mellett a Magyar Nemzeti Tanács is segítette őket.

Székelykeve
Magyar Konyha Napjai

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.