Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Focimikulások jártak a hajdújárási iskolában

2017-12-06
13:03
2017-12-06
20:49
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyóan ünnepelték a Mikulást a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában. Idén focimikulások járták az osztályokat, hogy kedveskedjenek társaiknak.

A néphagyomány szerint december 6-a hajnalán a püspöksüveges Mikulás kis ajándékokkal kedveskedik azoknak a gyerekeknek, akik egész évben jól viselkedtek. Nézzük, hogyan is ünnepelnek a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában!

Mikulások, kis krampuszok készülődtek az órák alatt, hogy meglepjék diáktársaikat. Sőregi Viktor, diák, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „Az igazgató és a pedagógus ötletén alapult, hogy akkor beöltözünk, és mutatunk egy focibemutatót.”

A cukorkaosztás után minden kisdiák az udvaron zsibongott. A kis focisták különböző trükköket mutattak be. Tešić Ervin, a hajdújárási Vinogradar fociklub edzője elmondta, hogy a testmozgás nagyon fontos a gyerekek egészségének megőrzése céljából. „A kiválasztott focista krampuszainkkal és a mikulásainkkal körbejártuk az osztályokat, illetve bementünk az óvodába is, illetve most nagyszünetben focizunk a gyerekekkel, kis dekázó versenyt csináltunk, kis labdaérzék-bemutatót csináltunk nagyon röviden.”

Tavaly az iskola Mikulás-futást szervezett. Szűcs Anna, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „Úgy döntöttünk a helyi Vinogradar fociklub edzőivel, hogy focimikulások fognak a faluban járni, illetve az ovisokat, iskolásokat meglátogatni, és egy kis ajándékkal kedveskedni nekik, és hát így szeretnénk a focit is kicsit népszerűsíteni.”

Az igazgató hozzátette, hogy a fociklubnak szüksége van az utánpótlásra, ezért is fontos, hogy a gyerekeknek megmutassák, milyen lehetőségek vannak a faluban.

Mikulás

Most

19:04, Frissítve: 19:10

Kiosztják a Berlinale elismeréseit

Ma osztják ki a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, a Berlinale elismeréseit. A fődíjért, az Aranymedvéért 19 mű verseng. A filmes rendezvényen 11 nap alatt összesen 949 vetítést tartottak.
17:01, Frissítve: 17:44

Mintegy négyszázan prélóztak Bajsán

A vendégek a környező településekről, valamint Magyarországról, Horvátországból és Szlovákiából érkeztek. A multietnikus rendezvény célja a szórakozás, barátkozás, a hagyományok őrzése és átadása.

Népszerű

Esik a hó

Vasárnaptól farkasordító hideg lesz

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint a tél leghidegebb napjaira számíthatunk. Vajdaságban várható majd a leghidegebb. A kemény fagy egészen márciusig kitart.