Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Focimikulások jártak a hajdújárási iskolában

2017-12-06
13:03
2017-12-06
20:49
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyóan ünnepelték a Mikulást a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában. Idén focimikulások járták az osztályokat, hogy kedveskedjenek társaiknak.

A néphagyomány szerint december 6-a hajnalán a püspöksüveges Mikulás kis ajándékokkal kedveskedik azoknak a gyerekeknek, akik egész évben jól viselkedtek. Nézzük, hogyan is ünnepelnek a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában!

Mikulások, kis krampuszok készülődtek az órák alatt, hogy meglepjék diáktársaikat. Sőregi Viktor, diák, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „Az igazgató és a pedagógus ötletén alapult, hogy akkor beöltözünk, és mutatunk egy focibemutatót.”

A cukorkaosztás után minden kisdiák az udvaron zsibongott. A kis focisták különböző trükköket mutattak be. Tešić Ervin, a hajdújárási Vinogradar fociklub edzője elmondta, hogy a testmozgás nagyon fontos a gyerekek egészségének megőrzése céljából. „A kiválasztott focista krampuszainkkal és a mikulásainkkal körbejártuk az osztályokat, illetve bementünk az óvodába is, illetve most nagyszünetben focizunk a gyerekekkel, kis dekázó versenyt csináltunk, kis labdaérzék-bemutatót csináltunk nagyon röviden.”

Tavaly az iskola Mikulás-futást szervezett. Szűcs Anna, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „Úgy döntöttünk a helyi Vinogradar fociklub edzőivel, hogy focimikulások fognak a faluban járni, illetve az ovisokat, iskolásokat meglátogatni, és egy kis ajándékkal kedveskedni nekik, és hát így szeretnénk a focit is kicsit népszerűsíteni.”

Az igazgató hozzátette, hogy a fociklubnak szüksége van az utánpótlásra, ezért is fontos, hogy a gyerekeknek megmutassák, milyen lehetőségek vannak a faluban.

Mikulás

Most

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.