Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Focimikulások jártak a hajdújárási iskolában

2017-12-06
13:03
2017-12-06
20:49
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyóan ünnepelték a Mikulást a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában. Idén focimikulások járták az osztályokat, hogy kedveskedjenek társaiknak.

A néphagyomány szerint december 6-a hajnalán a püspöksüveges Mikulás kis ajándékokkal kedveskedik azoknak a gyerekeknek, akik egész évben jól viselkedtek. Nézzük, hogyan is ünnepelnek a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában!

Mikulások, kis krampuszok készülődtek az órák alatt, hogy meglepjék diáktársaikat. Sőregi Viktor, diák, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „Az igazgató és a pedagógus ötletén alapult, hogy akkor beöltözünk, és mutatunk egy focibemutatót.”

A cukorkaosztás után minden kisdiák az udvaron zsibongott. A kis focisták különböző trükköket mutattak be. Tešić Ervin, a hajdújárási Vinogradar fociklub edzője elmondta, hogy a testmozgás nagyon fontos a gyerekek egészségének megőrzése céljából. „A kiválasztott focista krampuszainkkal és a mikulásainkkal körbejártuk az osztályokat, illetve bementünk az óvodába is, illetve most nagyszünetben focizunk a gyerekekkel, kis dekázó versenyt csináltunk, kis labdaérzék-bemutatót csináltunk nagyon röviden.”

Tavaly az iskola Mikulás-futást szervezett. Szűcs Anna, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „Úgy döntöttünk a helyi Vinogradar fociklub edzőivel, hogy focimikulások fognak a faluban járni, illetve az ovisokat, iskolásokat meglátogatni, és egy kis ajándékkal kedveskedni nekik, és hát így szeretnénk a focit is kicsit népszerűsíteni.”

Az igazgató hozzátette, hogy a fociklubnak szüksége van az utánpótlásra, ezért is fontos, hogy a gyerekeknek megmutassák, milyen lehetőségek vannak a faluban.

Mikulás

Most

20:37, Frissítve: 20:56

Határ-menti kosárlabda játékok

Kétnapos nemzetközi kosárlabda-torna kezdődött Szabadkán, amely a hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület és a szabadkai Spartacus Ifjúsági Kosárlabda Klub közös IPA-projektje.

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.