Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Focimikulások jártak a hajdújárási iskolában

2017-12-06
13:03
2017-12-06
20:49
Forrás
Pannon RTV
Rendhagyóan ünnepelték a Mikulást a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában. Idén focimikulások járták az osztályokat, hogy kedveskedjenek társaiknak.

A néphagyomány szerint december 6-a hajnalán a püspöksüveges Mikulás kis ajándékokkal kedveskedik azoknak a gyerekeknek, akik egész évben jól viselkedtek. Nézzük, hogyan is ünnepelnek a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolában!

Mikulások, kis krampuszok készülődtek az órák alatt, hogy meglepjék diáktársaikat. Sőregi Viktor, diák, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „Az igazgató és a pedagógus ötletén alapult, hogy akkor beöltözünk, és mutatunk egy focibemutatót.”

A cukorkaosztás után minden kisdiák az udvaron zsibongott. A kis focisták különböző trükköket mutattak be. Tešić Ervin, a hajdújárási Vinogradar fociklub edzője elmondta, hogy a testmozgás nagyon fontos a gyerekek egészségének megőrzése céljából. „A kiválasztott focista krampuszainkkal és a mikulásainkkal körbejártuk az osztályokat, illetve bementünk az óvodába is, illetve most nagyszünetben focizunk a gyerekekkel, kis dekázó versenyt csináltunk, kis labdaérzék-bemutatót csináltunk nagyon röviden.”

Tavaly az iskola Mikulás-futást szervezett. Szűcs Anna, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Hajdújárás: „Úgy döntöttünk a helyi Vinogradar fociklub edzőivel, hogy focimikulások fognak a faluban járni, illetve az ovisokat, iskolásokat meglátogatni, és egy kis ajándékkal kedveskedni nekik, és hát így szeretnénk a focit is kicsit népszerűsíteni.”

Az igazgató hozzátette, hogy a fociklubnak szüksége van az utánpótlásra, ezért is fontos, hogy a gyerekeknek megmutassák, milyen lehetőségek vannak a faluban.

Mikulás

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű