Ugrás a tartalomra
Facebook

Fogd be a kutyád, és uzsgyi!

2021.10.17
13:28
2021.10.17
16:37
Forrás
Pannon RTV
Sportolni és közben a házi kedvencünkkel lenni, sőt vele együtt futni - erre lesz egy jó alkalom a Törökkanizsán megrendezésre kerülő Nemzetközi kutyafogathajtó verseny jövő szombaton, október 23-án.

A megmérettetésre bármilyen fajta kutyával lehet nevezni, közel 5 kilométeres távot kell teljesíteni. A verseny mellett különböző programok is színesítik a napot, valamint a kutyákkal is közelebbről megismerkedhet az, aki szeretne.

Karl Ágnes, szervező: „Kínálunk reggelit a versenyzőknek, mert nagyon sokan hosszú utat tesznek meg, hogy részt vehessenek ezen az eseményen. Ezután maga a verseny 11 órakor kezdődik, ezt meg lehet nézni. A helyiek nagyon szeretik és élvezik, mert nem egy szokványos látvány. Izgalmas az, ahogy a kutyák lelkesek, izgulnak, készülnek, indulnának, futnának. A verseny kettő óra körül szokott véget érni. Kettőkor a gyerekeknek lehetőségük van kipróbálni a sportot, ami abból áll, hogy mi a kutyáinkkal és néhány versenyző, aki erre felajánlja a kutyáját, az megengedi, hogy a gyerekek övvel a derekukon, gumis pórázzal fussanak egy kört a kutyákkal.”

Törökkanizsa
Nemzetközi kutyafogathajtó verseny
Karl Ágnes

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű