Ugrás a tartalomra
Előadás
Pannon RTV

Fogyasszunk minél több nyers ételt!

2019-09-25
12:47
2019-09-25
17:53
Forrás
Pannon RTV
A vegán salátákról és öntetekről, valamint a nyers alapanyagokból készült ételek jótékony hatásairól tartottak előadást Magyarkanizsán.

Az Eleki Életmódközpont által szervezett találkozó célja az egészséges életmódra való törekvés ösztönzése Magyarkanizsán. A bemutatónak a Cnesa Oktatási Intézmény adott otthont.

Készül a saláta

Kanyó Zsuzsanna számára fontos az egészséges életmód, ezért szinte minden alkalommal részt vesz az Eleki Életmódközpont előadásain: „Mindig is érdekelt az egészséges életmód, az egészséges táplálkozás és itt szakemberektől hallani, látni, recepteket lehet kapni. Sőt, kóstolót is szerveznek és otthon is tudjuk alkalmazni ezt a táplálkozási formát.”

A hozzávalók...

Az érdeklődők nem csak elméletben, de gyakorlatban is kipróbálhatták magukat. A helyszínen a bemutatott ételeket el is készíthették és meg is kóstolhatták. A nyers alapanyagokból salátákat és önteteket készítettek a résztvevők. „Mindenképpen célszerű növelni a zöldségfélék arányát a táplálkozásunkban, bárhogyan is étkezünk. Időszakos kúrákat is építhetünk az étrendünkbe, ez is hasznos lehet. Rengeteg előnye van a nyers táplálkozásnak, nagyon sok vitamint viszünk be a szervezetbe, könnyebben emészthetőek ezek az ételek, megelőzhető az elhízás. Számtalan előnye van annak, ha nyerseket fogyasztunk” - magyarázta Somogyi Lehel, az Eleki Életmódközpont vezetője.

Az előadás

Az Eleki Életmódközpont képviselői a Tisza-parti városban már három éve tartanak rendszeresen előadásokat, Meggyesi Hajbel Anikó kezdeményezésére. „A főzőkörökön bemutatott ételeket mindenféle diétába be tudjuk illeszteni, így nagy az érdeklődés. Először csak egy négy részes sorozatot szerveztünk, azóta ez három évvé nőtte ki magát” - meséli az ötletgazda.

A rendezvényen ingyenes vérnyomás és vércukorszint mérésen is részt vehetnek az érdeklődők.

saláta
zöldségféle
nyers
táplálkozás
diéta
Magyarkanizsa

Most

Népszerű