Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Fokozatos felmelegedés veszi kezdetét

2020-03-26
10:58
2020-03-26
14:17
Forrás
Pannon RTV
A hét végén akár 17 fokig is emelkedhet a hőmérő higanyszála. A jövő hét elejétől azonban ismét lehűl a levegő, és ismét számíthatunk némi csapadékra.

Az elmúlt napok télies időjárása után mától tavasziasra fordult az idő térségünkben. A hét második felében jelentősen enyhül az idő, felszakadozik a felhőzet, napos időre számíthatunk, a hét végére akár 20 fok köré is emelkedhet a hőmérséklet.

Kelet felől egyre enyhébb, szárazabb levegő áramlik fölénk, így fokozatosan visszatér a tavasz Vajdaság területére is, így a hétvégén elérhetjük akár a 20 fokot is.

Pénteken tovább melegszik az idő és ezzel együtt melegfronti hatás várható. A hajnali órákban sem kell fagyra számítani, csupán 5 fokig hűl a levegő. Napközben 13-16 fokot mérhetünk és csapadékra sem kell számítani. A frontra érzékenyeknél fejfájás jelentkezhet és a megszokottnál fáradtabbak, álmosabbak lehetünk.

Szombaton folytatódik a zömmel napos, helyenként mérsékelten felhős, kellemes tavaszias időjárás. Szélmozgás sem lesz és az éjszakák is fagymentesnek ígérkeznek. Délután 16-20 fokot mérhetünk, így szép időben lesz részünk sok napsütéssel, száraz idővel. Vasárnap már egy hidegfront éri el térségünket, hatására hűlni kezd a levegő, de még így is derült időre számíthatunk, 14-16 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála, csapadékra sem kell számítani. Az előrejelzések szerint számottevő lehűlésre a jövő hét elejétől lehet számítani, amikor is visszatér a borongós, hideg idő.

A mostani felmelegedés hatására az arra érzékenyek körében tünetek jelentkezhetnek. Migrén, dekoncentráltság, bágyadtság, tompaság fordulhat elő. A szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak, valamint a szél miatt romolhat a hő- és komfortérzetünk. A naposabb időszakokban viszont jobb lehet a hangulatunk, a közérzetünk.

A reggeli órákban még nagy lehet a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen. Fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

időjárás
felmelegedés

Most

Népszerű