Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Fokozatosan melegszik az idő

2018-07-11
13:12
2018-07-11
16:08
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt hetek változékony időjárása után a szakemberek szerint mostmár fokozatosan melegszik majd az idő. A hét folyamán 27-28 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a sűrű esőzés megszűnik térségünkben. Felhős és napos időszakok válthatják egymást szinte percenként.

Szakemberek szerint július nagy részében marad a 27 fok körüli hőmérséklet. A száraz időre és a kánikulára közel egy hónapot kell még várni. A változékony időjárás sokak számára kellemetlenséget okoz. Több szabadtéri programot is elmosott az eső idén. Az építkezéseket is hátráltatja a térségünkre zúduló nagy mennyiségű csapadék. A mezőgazdaság mellett sok helyen komoly gondokat okoz.

Az emberek egy része azonban örül az enyhe nyárnak. Sokan úgy vélik, hogy térségünkben ez az ideális júliusi időjárás.

A szakember is úgy véli, hogy a kellemes 27 fok körüli hőmérséklet tökéletesen megfelel a kontinentális éghajlat jellemzőinek. Szélsőségesnek inkább az előző években uralkodó 40 fokos hőséget nevezhetjük.

Kovács Géza, klímakutató: „Egyre szárazabb légtömegek jönnek, így a folytatásban is kedvező lesz az időjárás. Mivel észak-nyugati marad a légáramlat egy erős anticiklonnak köszönhetően, amely a Brit-szigetek környékén helyezkedik el, napról-napra emelkedik egy picit a hőmérséklet, 30 fok közelében lesz. Eleinte kevéssel 30 fok alatt, majd a hét legvégén, vasárnap vagy hétfőn eléri, sőt esetenként, ha rövid időre is, de meghaladja a 30 fokot, nagy hőségre azonban nincs kilátás.”

Az előrejelzések szerint az idei év legmelegebb hónapja az augusztus lesz. A meteorológusok számításai szerint az igazán nagy kánikula július végétől és augusztus jelentős részében tapasztalható lesz.

A változékony időjárás szervezetünkre is hatással van, fejfájást, szédülést illetve vérnyomás-ingadozást idézhet elő.

időjárás

Most

19:38

Bagolylesre invitál az Arcus

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület aktivistái bagolylesre invitálják a járókelőket a város központjában december 15-én, szombaton, 10 órától.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.