Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szunyog Tibor

A fókuszban: a beszéd, a vers, a próza

2020.10.18
11:45
2020.10.18
17:09
Forrás
Pannon RTV
A nyelv ma néktek végső menedéktek címmel szervezett műhelymunkát a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete Székelykevén.

Az egész napos foglalkozáson a helyi általános iskola tanulói vettek részt a Szalmaszál Művelődési Egyesület épületében.

A gyerekek a foglalkozásokon keresztül közelebb kerültek a pódiumművészethez, a vers- és prózamondáshoz is.

László Karolina, tanuló, Székelykeve: „Verset kellett kiraknunk mondatokból, akkor volt megint, hogy együtt voltunk, és gyümölcsöket és írók nevét kellett mondani, utána megint külön, és most pedig verset olvastunk, akinek a legjobban tetszett egy vers, az elvihette haza, és ennyi idáig.”

A gyerekek lehetőségeik szerint fejlődnek a játékon keresztül - emelte ki Csík Mónika író, költő, a foglalkozás vezetője. „Ilyenkor látszik meg, hogy mennyire kreatívak a gyerekek, és valójában ezek az alkalmak arra jók, hogy előhozzák magukból a rejtett képességeket, például sokan ilyenkor kapnak kedvet ahhoz, hogy saját maguk is fabrikáljanak verset vagy befejezzenek egy mesét.”

A nap Csík Mónika műveinek bemutatásával zárult.

beszédtábor
vers
próza
beszéd
beszédművészet
Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete
Székelykeve
foglalkozások
Csík Mónika

Most

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.