Ugrás a tartalomra
Pixabay/Aynur_zakirov

Földközelbe kerül a Mars

2020.10.06
13:52
2020.10.06
13:58
Forrás
MTI
Szabad szemmel is látható lesz, minden csillagnál fényesebb vörös pontként fog ragyogni a déli égbolton.

A vörös bolygó ma mintegy 62 millió kilométer távolságra lesz tőlünk. Nem csak távcsővel, hanem szabad szemmel is látható lesz, minden csillagnál fényesebb vörös pontként fog ragyogni a déli égbolton.

A Mars október 13-14-én lesz szemben a Nappal az égen, ekkor napnyugtától napkeltéig látható lesz, ilyenkor éri el fényessége csúcsát is. Este még a keleti, az éjszaka közepén a déli, hajnalra pedig már a nyugati égtájon lehet megtalálni, egy, a csillagoknál is fényesebben tündöklő vörös pontként.Mars közelsége mellett októberben javában hullanak az őszi meteorok legfényesebbjeit adó Déli Tauridák is.

Mars
föld
aszteroida
távcső

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.