Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Folyamatos a munka az adai Venus+ Mazsorett Klubban

2020.08.14
10:01
2020.08.16
15:49
Forrás
Pannon RTV
Ottjártunkkor a legidősebb korcsoport legújabb pom-pom koreográfiáját tökéletesítette. A klubnak jelenleg mintegy 40 tagja van, akik különböző korcsoportokban tevékenykednek.

A koronavírus-járvány miatt az adai Venus + Mazsorett Klubnak több fellépése elmaradt, emellett a megszokott versenyeken sem tudtak részt venni a járványügyi helyzet miatt. Mégsem tétlenkedett a klub az elmúlt időszakban. A kemény munkára és a csoportok bővítésére koncentrál a fellépés- és versenymentes időszakban.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Virág Henrietta, táncos, Venus + Mazsorett Klub, Ada: „Mazsorettel már nagyjából 13-14 éve foglalkozom. Először a New Ada Dance-ben kezdtem, és az utóbbi évben iratkoztam be ide a Venus + Mazsorett Klubba. A mazsorett egy nagyon elegáns táncstílus, kifinomult, és ez nekem nagyon megtetszett.”

Dósi Zsófia, táncos, Venus + Mazsorett Klub, Ada: „Nekem már elsőre is nagyon tetszett. A mozgás tetszett igazán. Nem nehéz, csak gyakorolni kell hozzá.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az egyesület 1997 óta létezik, és egy rövidebb szünet után 2015-ben újabb és fiatalabb csapattal folytatták a munkát. Azóta számos bemutatkozási lehetőségen túl vannak már, az idei évben viszont a járványügyi helyzet miatt elmaradtak a megszokott fellépéseik. Gordos Evelin, elnök, Venus + Mazsorett Klub, Ada: „Direkt a mazsorettre épülő versenyeken veszünk részt, de néhanapján, annak érdekében, hogy minél sűrűbben tudjunk versenyezni, részt veszünk olyan rendezvényeken is, ahol többféle táncstílus méretteti meg magát. Ilyenkor nem konkrétan a mazsorett szabályzatai alapján pontoznak minket, hanem a színpadi megjelenés, technika és előadásmód.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Evelin elmondta, a próbák az elmúlt időszakban is folyamatosan zajlottak a megfelelő óvintézkedések mellett. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek most az új tagok toborzására is. Augusztus 31-éig várják azok jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák a mazsorettkedést és betagosodnának az egyesületbe.

mazsorett
klub
tánc

Most

20:37

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű