Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folytatódik a szúnyogviadal

2019-06-19
13:09
2019-06-19
17:22
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán, Törökkanizsán, Csókán és Zentán csak a tiszavirágzás lezajlása után kezdik meg az illetékesek a szúnyogok irtását.

Tovább tart a szúnyoginvázió a térségünkben. Estefelé szinte nem lehet megmaradni a szabadban, még a városban sem. Még rosszabb a helyzet a folyók, tavak, bozótosok mentén.

Magyarkanizsán idén még a megszokottnál is több vérszívó jelent meg idén. Ezt a lakosoknak azonban még pár napig tűrni kell, hiszen elkezdődött a tiszavirágzás. Ezért pár nap múlva, csak annak lezajlása után kezdik meg az illetékesek a szúnyogok irtását. Magyarkanizsa, Törökkanizsa, Csóka és Zenta községekben is összehangolt repülőgépes és földi, kombinált szúnyogirtást végeznek majd egy időben. Minden községben meg kell várni a tiszavirágzás lezajlását, ugyanis nagyon szigorú természetvédelmi törvények vonatkoznak a védett fajokra, így a kérészekre is. Emiatt nem lehetséges a repülőgépes szúnyogirtás ebben az időszakban.

Sáfrány Attila, a felügyelőségi főosztály vezetője, Magyarkanizsa: „Június 12-e és 27-e között repülőgépes szúnyogirtásra kerül sor. Bízom benne, hogy a 27-ig be tudjuk fejezni. Amennyiben az időjárás engedi, a jövő hét elején kerül sor a repülőgépes szúnyogirtásra, és ezzel egyidőben a földi füstöléses kezelésre is.”

szúnyogirtás
Magyarkanizsa
Zenta
Törökkanizsa
Csóka
tiszavirágzás

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.