Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Folytatódott a Folk Music Fest Palicson

2021.05.29
19:07
2021.05.30
09:05
Forrás
Pannon RTV
Szombaton is folytatódott a Folk Music Fest Palicson. A vajdasági muzsikusok mellett Magyarországról is érkeztek fellépők. A záró napon a Juhász zenekar mellett, a Duhaj, a Rozsdamaró és a Duna Népzenei Társulás is szórakoztatta a közönséget.

A koncertek sorát a Juhász zenekar nyitotta meg Tudom én már című gyereklemezük bemutatójával. A fesztivál elsődleges célja a népzene népszerűsítése - emelte ki az eseményen Juhász Gábor a fesztivál szervezője.

Juhász Gábor, szervező, Folk Music Fest: „Azért vagyunk itt, Palicson, a turisztikai övezet kellős közepén, hogy ezt minél többen meglássák, meghallják és megismerjék, hiszen nagyon fontos, hogy a magyar kultúrát, illetve a velünk együtt élő nép kultúráját mindenki megismerje és tudja, hogy ez a mi hagyományunk, és a hagyományainkból tudunk építeni jövőt is. Ez nagyon fontos, hiszen a régi öregek is így, generációról generációra tudták felépíteni a társadalmukat, és nekünk is ez után kell, hogy csatlakozzunk. ”

Pannon RTV

A szabadkai Duhaj zenekar idei első koncertjén vett részt.

Brezovszki Balázs, nagybőgős, Duhaj zenekar: „Ebben az évben sajnos az első fesztiválunk. Nyilván a vírushelyzet miatt nem igazán tudtunk készülni más fesztiválokra, mivelhogy nem is voltak. A zenekari próbákat heti szinten szerencsére meg tudtuk tartani, de örülünk annak, hogy végre visszatér az élet.”

Pannon RTV

A Folk Music Fest létrejöttét, mint minden évben, Szabadka Város Önkormányzata is támogatta.

Dr. Pásztor Bálint, elnök, VKT, Szabadka: „Ez a rendezvény kitűnően kifejezi sokszínűségünket, Szabadka sokszínűségét. Örülök annak, hogy tegnap horvát, illetve bunyevác koncertek voltak elsősorban, ma inkább magyar jellegűek. Mindenki megtalálja itt a helyét, és nagyon jó a helyszín megválasztása itt, az idegenforgalmi övezet kellős közepén.

Pannon RTV

A kétnapos programsorozat alatt népművészeti kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, népi gyermekjátékok és hangszerbemutató is várta az érdeklődőket.

Folk Music Fest
Juhász Gábor
Juhász zenekar
Duhaj Zenekar
Palics

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.