Ugrás a tartalomra

Fontos kaláccsal Olivér gyógyulásáért

2020-11-21
17:22
2020-11-21
18:55
Forrás
Pannon RTV
A torontálvásárhelyi Magyar Művelődési és Művészeti Központ a VMSZ helyi nyugdíjas szervezetével összefogva lakodalmas fontos kalácsot sütöttek. A bevételből a bajmoki Pál Gajódi Olivért támogatják.

A híres torontálvásárhelyi lakodalmas fontos kalácsnak párja nincs, mondják a helyiek. Rengetegen vásároltak a finomságból, hogy ezzel is támogassák Pál Gajódi Olivér gyógyulását. Divéki Erzsébet, a torontálvásárhelyi Magyar Művelődési és Művészeti Központ tagja elmondta, nagy örömmel vállalkoztak a sütögetésre: „Azt üzenem, hogy az anyuka, meg az apuka, fogadja szívesen ezt a mi kis szerény ajándékunkat, amit itt összeszedtünk.”

Alföldi István, a VMSZ helyi Nyugdíjas Fórumának alelnöke elmondta, annak ellenére, hogy kis szervezetről van szó, igyekeztek kivenni a részüket a munkából: „Mi mindig is segítettünk azoknak, akik oda fordultak hozzánk. Ezzel bírunk segíteni, mert, hát mivel szegények vagyunk, akkor hát nincs, de ilyesmivel, ahogy csak bírunk, megcsináljuk a segítséget.”

A torontálvásárhelyi Magyar Művelődési és Művészeti Központ elnöke, K. Nagy János elmondta, felbuzdulva a közösségi oldalakon és egyéb rendezvényeken látott tenni akaráson, úgy döntöttek, maguk is szeretnének segíteni. Mint kiderült, a kisütött fontos kalács nem is volt elég - akkora volt a kereslet.

K. Nagy János:  „A mai nap egy kicsit furcsa lesz, azért mert én szerintem kevés lesz, úgy, hogy ez a fontos el fog menni biztosan és az emberek is szívesen fogják venni, egy azért, mert szeretik a fontost, másik az, hogy segíteni is akarnak Olivérnek.”

 

Összesen 244 fontos kalácsot készítettek, amelyet 150 dináros áron értékesítettek. Mintegy 37 és félezer dinár gyűlt így össze.

Pál Gajódi Olivér
jótékonysági akció
Torontálvásárhely

Most

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.