Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Forró diszkóhangulat Manóval

2022.08.05
07:42
2022.08.05
15:19
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Magyar Rádió Rádiódiszkó című műsorával bulizhattak a hallgatók Palicson.

Zenés időutazáson vehettek részt azok, akik tegnap este kilátogattak a palicsi Vigadóhoz. A Szabadkai Magyar Rádió népszerű műsora, a Rádiódiszkó tartott szabadtéri nosztalgia estet, amelyen a legnagyobb diszkóslágerek hangzottak el. A jó hangulatról sokak nagy kedvence, Kiss János, becenevén Manó gondoskodott.

Pannon RTV

Már a 8 órai kezdés előtt nagy zsibongás volt Palicson, a Vigadó környékén. Zemkó Ibolya szerint ezek az alkalmak kiválóak arra, hogy kizökkentsenek a hétköznapokból. „A hangulat nagyon jó a rádión keresztül is, főleg így élőben. Tavaly ilyenkor, épp egy éve ismertem meg Manót személyesen. Nagyon szeretem azt, amit csinál és ahogyan csinálja. Úgy gondolom, hogy a mi generációnknak is szüksége van a szórakozásra és a kikapcsolódásra, és ő ezt megadja.”

A Vigadó teraszán a legjobb diszkóslágerek szóltak, melyek akkoriban igazi szenzációnak számítottak a fiatalok körében. Főleg a külföldi, angol nyelvű zene volt népszerű. Nagy Katalin: „Nem lehet nem gondolni ezekre az időkre, hiszen a fiatalkorunknak a gyönyörű zenéje volt, és Manóra is csak úgy lehet emlékezni. Tudunk együtt örülni a zenéjének a mai napig, és örülök, hogy itt lehetek.”

A lemezlovas, Kiss János, alias Manó elmondta, az ehhez hasonló zenés rendezvényekkel próbálják felidézni az egykori diszkós hangulatot, melynek fényében működött a népszerű Amfóra szórakozóhely is. „Szeretném visszaidézni azokat a napokat, amikor a szabadkai diszkóklubok fénykorukat élték. Nem csak ez az egy klub létezett, léteztek mások is. Az emberek egész héten iskolába jártak, dolgoztak, várták a hétvégét, hogy kikapcsolódjanak, ismerkedjenek és jól érezzék magukat. Ez volt a célunk.”

A műsort élőben közvetítette a Szabadkai Magyar Rádió a 107,1 MHz-en. A rendezvényen ajándékcsomagok is gazdára találtak.

Manó
Kiss János
Rádiódiszkó
SZMR
Szabadkai Magyar Rádió
Palics

Most

09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.